Coevorden

Windmolens Weijerswold ruim 180 meter hoog

Door de redactie

De initiatiefnemers van Windpark Weijerswold hebben een keuze gemaakt in het type windmolen dat wordt gebouwd. De keuze is gevallen op de Vestas V136. De ashoogte van deze windmolens wordt 113,5 meter en de rotordiameter wordt 136 meter. De tiphoogte wordt 181,5 meter.

In de omgevingsvergunning voor dit windpark in de gemeente Coevorden is vastgelegd dat de windmolens een ashoogte mogen hebben tussen de 99 en 122 meter en een rotordiameter van minimaal 115 tot maximaal 136 meter. De V136 blijft dus binnen deze zogeheten bandbreedte in de omgevingsvergunning.

De start van de bouw van het windpark wordt momenteel voorbereid. Volgens de huidige planning worden in de periode tussen februari/maart en juni achtereenvolgens de toegangswegen en kraanopstelplaatsen voor de windmolens aangelegd, wordt er geheid voor de funderingen en wordt het beton voor de fundamenten gestort. Vanaf juli kunnen de molens zelf opgebouwd worden. De planning is onder voorbehoud. Door bijvoorbeeld weersomstandigheden kan deze wijzigen. Wie op de hoogte wil blijven van de voortgang van de bouw, kan zich via de website van het windpark (www.windinweijerswold.nl) aanmelden voor de nieuwsbrief.

Informatie over Windpark

Weijerswold Windpark Weijerswold is een initiatief van Windunie en Pure Energie. De vier windmolens wekken samen naar verwachting 40 tot 50 miljoen kilowattuur (kWh) per jaar op, voldoende om 13.000 tot 16.000 huishoudens van stroom te voorzien.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer