Hardenberg

Wiljanne Bril-Regeling wint goud bij Europese Vakwedstrijd

Door de redactie

Wiljanne Bril-Regeling won de gouden prijs bij de Europese Vakwedstrijd voor Schoenmakers 2019. Mevrouw Bril-Regeling mocht de prijs in ontvangst nemen tijdens het Schoenmakersdiner op 7 april 2019 in Vianen.

De wedstrijd vestigt de aandacht op de kwaliteit in het vak: van schoenreparaties tot de laatste methodes in de productie van handgemaakte schoenen. Deelnemers tonen hun technische kennis en hun vaardigheden op het gebied van maatwerk en reparatiewerk.

Schoenherstellers leveren kwaliteit

De wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de Nederlandse Schoenmakers Vereniging in samenwerking met de Dutch Shoe Academy. De schoenherstellersbranche en de Dutch Shoe Academy willen hiermee het imago, de reputatie en de kwaliteit van het schoenherstellersambacht bevorderen. Er zijn verschillende categorie├źn om in te sturen. De categorie schoenreparatie werkgevers en werknemers, de categorie voor 1e en 2e jaars leerlingen, maatwerk en specials reparatiewerk.

Wiljanne Bril-Regeling scoort goud met 187,5 punten.

De ingezonden wedstrijdstukken werden gejureerd door een vakjury. De inzending werd op 8 verschillende criteria beoordeeld. Voor de jury was dit reden om de inzending van Wiljanne Bril-Regeling in de categorie maatwerk met goud te bekronen.