Hardenberg

Wilhelminaschool tegen Mariënberg eindigt in gelijkspel

Door de redactie

RoodZwart geeft zege wederom uit handen. Nadat arbiter Paul van Koolwijk na bijna 100 minuten voetballen op kunstgras op sportpark de Vikkerhoek in Hengelo voor het laatst op zijn fluit had geblazen zaterdag 19 oktober en de (kruit)dampen waren opgetrokken stond er een zwaar bevochten 1-1 gelijkspel op het niet aanwezige scorebord.

Na een redelijke tamme eerste helft met hier en daar wat spelers die dachten verbaal verhaal te moeten halen was het tweede bedrijf een heerlijk voetbalgevecht om naar te kijken. Met bijna alle ingrediënten die met 180 graden in de snelkookpan werden gedeponeerd. Niet altijd goed voetbal, soms gewoon slecht. Soms heerlijke combinaties, een werkelijk prachtige kopgoal van André Plaggenmars en wederom een misverstand in de defensie van de roodzwarten. De wedstrijd is niet gespeeld als de tegenstander in de slotfase alsnog met tien man komt te staan door een blessure. Rust en gogme is dan geboden, slim een wedstrijd uit voetballen ook. Nu kwam de thuisploeg nog op gelijke hoogte. Keeper Thijs riep: Kop maar terug....Roy deed het ook maar had niet gezien dat Thijs al bijna achter 'm stond. De bal leek zomaar de goal in te stuiteren....in alle hectiek belandde het leder op de paal, Thijs probeerde de bal weg te werken maar stompte de bal ongelukkig tegen de spits van Wilhelminaschool aan die niet eens wist dat hij de gelijkmaker produceerde, 1-1. De neutrale toeschouwer zal zeggen dat de remise de verhoudingen binnen het veld uitstekend weergaf. Feit blijft gewoon dat een zege tot de mogelijkheid had kunnen, misschien wel moeten behoren.

Pas na 40 minuten voetballen in Hengelo noteerde Mariënberg de eerste kans voor de roodzwarten.

Het schot van Erjan Lamberink spatte uitéén op de vuisten van de keeper van de School.

Na de thee konden de supporters uit Mariënberg snel juichen.

Uit een cornerbal van Rolf Hofsink kopte André Plaggenmars na zeven minuten snoeihard raak vanaf de elfmeter, 0-1.

Even later verzuimden de voorwaartsen om de 0-2 aan te tikken.

Hierna hield Thijs Altena zijn ploeg op de been met een puike redding, niet veel later schreeuwde heel Wilhelminaschool om een penalty en ontsnapte de Westerparkbewoners amper een minuut later wederom aan de gelijkmaker.

In de 82e minuut kwam de School op de al reeds hierboven beschreven gelijkmaker.

Twee kansen en zeven minuten later was het helaas niet de bevrijdende 1-2 maar bleef de teller steken op 1 doelpuntje voor Wilhelminaschool en Mariënberg.