Hardenberg

Wilhelminaplein: een stadsplein met een eigen karakter

Door de redactie

In de afgelopen maanden heeft het Wilhelminaplein in Hardenberg een metamorfose ondergaan. Het vernieuwde plein werd maandagavond 27 mei geopend door wethouder Martijn Breukelman. Het plein heeft een nieuwe inrichting gekregen waarmee de historische uitstraling van het plein is teruggekeerd.

Het plein is overzichtelijker geworden en geschikt voor kleinschalige evenementen. Dankzij de zitranden en het groen is het aangenaam vertoeven op het plein. De verschillende soorten lindenbomen en het nieuwe straatmeubilair maken het plaatje af.

De oude waterpomp heeft een prominente plek gekregen in het gebied voor de ingang van de Höftekerk. Ook is hier ruimte voor rouw- en trouwvoertuigen. Parkeren voor bezoekers is nog steeds mogelijk op een van de 30 parkeerplaatsen. Dankzij de nieuwe inrichting heeft het plein nu een duidelijke verbinding met de Voorstraat. Hierdoor maakt het Wilhelminaplein meer onderdeel uit van het winkelgebied. Na de herinrichting is de historische uitstraling van het plein teruggekeerd. De geschiedenis is letterlijk zichtbaar gemaakt. Op diverse plekken zijn foto's te zien van hoe het er vroeger aan toe ging het op het Wilhelminaplein. De foto's zijn met een moderne techniek gelaserd op aluminium. Via een QR-code bij de foto's kunnen bezoekers meer lezen over de foto's.

Dit kunstproject is door leerlingen van het Vechtdal College uitgevoerd.