Hardenberg

Wijnfeest bij Reestlandhoeve

Door de redactie

Op zondag 1 september is iedereen van harte welkom op het jaarlijkse Wijnfeest op Wijngoed en Zorghoeve de Reestlandhoeve aan de Hoofdweg in Balkbrug. Het Wijnfeest duurt van 12.00 tot 19.00 uur.

Het is dit jaar een bijzondere editie: het is alweer vijftien jaar geleden dat de eerste Reestlander wijn werd gemaakt. Alle gasten worden feestelijk onthaald met een glas Reestlander Royal. Vijftien jaar geleden hielden veel mensen het voor onmogelijk dat er in Nederland smakelijke wijn gemaakt zou kunnen worden. Inmiddels hebben de Reestlander wijnen naam gemaakt, medailles gewonnen en worden veel wijnen al bij voorverkoop middels het Wijnstokkenleasecertificaat verkocht. Ook worden de wijnen geschonken in diverse horecagelegenheden in heel Nederland. Burgemeester Peter Snijders zal op zijn laatste dag als burgemeester van Hardenberg hierbij stilstaan.

Het Wijnfeest heeft een zeer afwisselend programma. Er is een boeiende kleine markt met diverse food en lifestyle producten. In de Wine & Food Barn zijn de lekkerste hapjes en Reestlander wijnen te verkrijgen. Pont Neuf zorgt voor sfeervolle muziek op het terras. Daarnaast worden er twee wijnworkshops georganiseerd. Niek Beute neemt geïnteresseerde mensen mee op Expeditie Vreemde Druif. Een informatieve en entertainende workshop. Tickets zijn al in de voorverkoop. Op veler verzoek wordt er ook een wijnproeverij georganiseerd. Vinoloog Margôt van Slooten neemt proevers mee in een uitgebreide kennismaking met de Reestlander wijnen. Tickets zijn op de dag zelf te koop. Voor geïnteresseerde ondernemers wordt er een korte kennismaking georganiseerd door de organisatie B Corp, een wereldwijde community voor milieuvriendelijke- en maatschappelijk verantwoorde bedrijven. De Reestlandhoeve is sinds juni vorig jaar een gecertificeerd B Corp.

Mensen die geïnteresseerd zijn in Zorghoeve de Reestlandhoeve kunnen deze dag voor inlichtingen bij de informatiestand terecht. Al met al een veelzijdige dag. Het volledige programma is te vinden op www.reestlandhoeve.nl/wijnfeest/.

Evenementenkalender