Twenterand

Wielerclub biedt Start-to-bike aan

Door de redactie

Op zaterdagmiddag 9 maart om 13.30 uur start de Skeeler- & Wielerclub Twenterand met Start-to-bike. Dit is de eerste van 4 trainingen voor een ieder die kennis wil maken met wielrennen, maar ook voor wielrenners die hun techniek willen verbeteren. De overige dat zijn de zaterdagmiddagen van 16 en 30 maart, tevens om 13.30uur, alsook de laatste training op donderdagavond 4 april om 19.00 uur.

De trainingen zijn geschikt voor iedereen en zullen worden gegeven in de omgeving van Vriezenveen. De wielerclub start traditiegetrouw bij de Grote Kerk te Vriezenveen, dat geldt tevens voor de 4 start-to-bike trainingen. Het dragen van een helm is verplicht. De start-to-bike trainingen zijn een initiatief van de NFTU, de bond voor toerfietsers, en opgepakt door de trainers van Wielerclub Twenterand. Tijdens de trainingen staan ze stil bij onder andere bochtentechniek, gedragsregels in een groep, op- en afstappen met klikpedalen, schakelen, remmen inclusief noodstop en balans op de fiets.

Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te doen. Kun je een keer er niet bij zijn, geen probleem, dan zien we je de keer daarop. Meer informatie over de Wielerclub Twenterand is te vinden op Facebook alsook op www.swctwenterand.nl. Daarnaast zijn we ook actief op Twitter en Instagram.