Twenterand

Wieler Toer Club Vroomshoop

Ingezonden

Theo de Rooij, secretaris van Overijsselse Fietsambassadeurs Club (OFC), geeft een bijzonder boeiende en geanimeerde lezing over wielrennen in Overijssel, de bakermat van het fietsen.

Wieler Toer Club Vroomshoop hield onder een goede belangstelling een geslaagde ledenvergadering in de kantine van voetbalclub Sportlust te Vroomshoop. Daarbij zijn Hein Bos, Harry ten Brinke en Enna Olthuis gehuldigd voor hun 25-jarig lidmaatschap bij de wielerclub. Deze clubleden zijn in het zonnetje gezet en hebben de bijbehorende zilveren clubspeld met oorkonde ontvangen. Dit jaar werd afscheid genomen van secretaris Martin Lambers en algemeen bestuurslid Henry Hamberg. Peter Kosse en Bert Luchies zijn als nieuwe bestuursleden verkozen.

Jaarprogramma

Het complete jaarprogramma 2019 werd aan de leden gepresenteerd, waaronder diverse clubtochten. Dit jaar worden er weer twee-, drie-, en vijfdaagse clubtochten verreden. De tweedaagse gaat dit jaar richting het Duitse Billerbeck. De heenreis gaat via Nordhorn en Rheine naar Billerbeck en is ongeveer 150 kilometer lang. De terugreis gaat via Vreden en Laren en is ongeveer 160 kilometer lang. De driedaagse tocht gaat naar het prachtige middelgebergte met de glooiende hellingen van de Eifel in Luxemburg. De meerdaagse is dit jaar in het hooggebergte Dolemieten Araba of het middelgebergte van Savoie & meer van Geneve.

Theo de Rooij

In het tweede openbare deel van de vergadering vertelde Theo de Rooij geanimeerd en boeiend over zijn fietsverleden. Hoe het ooit begon in een tijd waarin het wedstrijdfietsen nog in de kinderschoenen stond. Afzien en toch ook weer niet tot je helemaal kapot bent, let goed op je gezondheid en houdt vooral plezier in je sport. Na zijn jeugd in de provincie Utrecht, woont hij nu al weer heel wat jaren op de Holterberg. Hij is onder andere secretaris van de Overijsselse Fietsambassadeurs Club (OFC). Daarom woont hij ook in het hart van Overijssel, de bakermat van het fietsen. Het was een bijzonder interessante avond in een vol clubhuis van Sportlust Vroomshoop.

Seizoensstart

Het wegseizoen begint op zaterdag 2 maart met de traditionele Bonensoeptocht, start om 13.30 uur bij het sportpark De Bosrand te Vroomshoop. Meer informatie over wielerclub WTC-Vroomshoop is te vinden op www.wtcvroomshoop.nl of door contact op te nemen per mail: info@wtcvroomshoop.nl.