Hardenberg

Wie wordt Vrouw van het Jaar?

Door de redactie

Nomineer jouw Vrouw van het jaar voor 1 maart. De gemeente Hardenberg ondersteunt het belang van Internationale Vrouwendag met het uitreiken van de prijs voor de Vrouw van het Jaar.

De jaarlijks terugkerende prijs is voor vrouwen die zich hebben ontwikkeld in het bedrijfsleven of maatschappelijk en die anderen inspireren en motiveren. Kortom:

vrouwen die een rolmodel zijn voor andere vrouwen en hen uitdagen het beste in zichzelf naar boven te halen, en zo een stevige plek in de maatschappij in te nemen.

Nomineer voor 1 maart

Nomineer de vrouw die volgens jou deze prijs verdient door voor 1 maart een mail te sturen naar: vrouwvanhetjaar@hardenberg.nl.

Zet in de mail de naam de vrouw en een motivatie waarom zij in aanmerking komt voor de prijs.

Winnares vorig jaar: Geralda Rohaan-Van de Kamp

Vorig jaar won Geralda Rohaan- Van de Kamp de prijs. Zij laat zien dat ook vrouwen kunnen werken in beroepen die vaak nog als 'mannenberoep' worden gezien. Als predikant van de Protestante Gemeente Bergentheim is zij een echte verbinder, iemand die goed kan luisteren. Zij combineert haar werk met de zorg voor een gezin met drie zonen en is daarnaast betrokken bij veel andere activiteiten. Zo zit zij onder andere in de werkgroep 75 jaar bevrijding in Bergentheim.

Naast Geralda Rohaan, waren ook Henriette van Veldhuisen (eigenaar zorgboerderij Schottinkslag en het Streekhuus) en Renate Meulenkamp- Back (financieel directeur van Machinefabriek Drabo) genomineerd voor de titel Vrouw van het Jaar.

Uitreiking op 8 maart Internationale Vrouwendag

Een jury beoordeelt de nominaties. De jury bestaat uit de winnares van vorig jaar Geralda Rohaan, wethouder Gitta Luiten, gemeenteraadslid Simone Hof en secretaris/

algemeen directeur gemeente Hardenberg Ida Oostmeijer. Op 8 maart wordt de prijs uitgereikt. Hoe dat precies gaat gebeuren wordt later bekend gemaakt.