Hardenberg

Wie wordt dé spellingkampioen 2019 van Overijssel?

Door de redactie

In het Giga Konijnenhol van Vrijetijdspark Beerze Bulten wordt op maandagavond 1 april de finale van het Junior Dictee Overijssel gehouden. Het Junior Dictee Overijssel is een initiatief van een groot aantal Overijsselse bibliotheken en wordt gesponsord door het bedrijf Bibliomedia uit Enschede en Vrijetijdspark Beerze Bulten.

Deelnemers aan het dictee zijn 14 spellingkampioenen uit de groepen zeven en acht van het basisonderwijs, die eerder als besten uit de bus kwamen bij een voorronde in hun plaatselijke bibliotheek.

Spellingkampioenen uit Haaksbergen, Hellendoorn-Nijverdal, Kampen, Rijssen/Holten, Twenterand, Tubbergen en Wierden/Enter nemen het tegen elkaar op en degene met de minste fouten mag zich een jaar lang Spellingkampioen van Overijssel noemen.

Het Junior Dictee Overijssel is dit jaar opgesteld door kinderboekenauteur Fred Diks, vooral bekend door zijn vele Koen Kampioenboeken. Fred Diks zal het dictee zelf voorlezen. Het belooft een pittig en actueel dictee te worden waarin diverse spellingmoeilijkheden aan bod komen. Gastheer van de avond is een medewerker van het animatieteam van de Beerze Bulten, die ook het pauzeprogramma zal verzorgen.

Aan de deskundige jury, de heren Jan Kristen (voormalig gedeputeerde provincie Overijssel) en Alfons Lipman (oud-docent Nederlands) de zware taak om in sneltreinvaart alle dictees foutloos na te kijken in de pauze.