Hardenberg

Wie is de beste club van Nederland?

Door de redactie

De voorbereidingen zijn gedaan en de weerverwachtingen zijn goed als is 's morgens nog wat fris. Al vroeg in de ochtend druppelen zaterdag 22 juni de eerste vrijwilligers en rijders van FCC de Vaart binnen om er gezamenlijk een mooie, sportieve en soepel lopende dag van de te maken. Op het programma staat deze de dag het Nederlands Kampioenschap Clubs.

Voor FCC de Vaart verschijnen in totaal 50 rijders aan de start. Ze zijn allen erg gemotiveerd om zoveel mogelijk punten voor hun club binnen te halen. Vanaf 08.45 uur kan er door de jongste rijders getraind worden. Gevolgd door de rijders van 13 en ouder om 09.45 uur. In het strakke tijdschema staat vervolgens het defilé op het programma. Voor het defilé staan de rijders van FCC de Vaart op de startheuvel en de bezoekende clubs worden gepresenteerd. Na het defilé volgt het Wilhelmus.

Strijd om de beste club Nederland van start.

Er wordt vanaf het begin hard gestreden om de punten door de verschillende clubs. Na drie manches wordt er een gekeken welke rijders door kunnen naar een halve finale of naar een rechtstreekse finale.

Tijd voor een pauze en de inwendige mens te voorzien van vocht en voedsel. Ook zijn dan Niek en Justin Kimmann reeds aanwezig voor een handtekeningen- en fotosessie.

In de halve finales zien we voor FCC de Vaart 17 rijders aan het starthek verschijnen. Zij moeten strijden voor een plekje in de finales. De jury maakt tijdens een korte pauze de indeling voor de finales.

In de finales in totaal 22 ritten met 16 rijders voor FCC de Vaart. Er wordt in deze laatste ritten van vandaag hard gestreden voor een mooie resultaat. Voor FCC de Vaart levert dit twee persoonlijke kampioenen op. Dit zijn Ivan Groote in de klasse Jongens 13 jaar, Willemijn Hein in de klasse Meisjes 8-9 jaar en Lhanieke Stuifzand in de klasse Meisjes 6-7 jaar. Na het uitreiken van de persoonlijke prijzen voor de beste rijders per klasse is het tijd op het klassement van de clubs kenbaar te maken.

Bij de rijders en ouders van FCC de Vaart stijgt de spanning. Zou het gelukt zijn om voor het eerst in het bestaan van onze club dit kampioenschap te winnen. De uitslag wordt bekend gemaakt te beginnen bij de laatste van de 24 deelnemende clubs. Voor de beste 8 clubs zijn er mooie bekers.

FCC de Vaart is nog niet genoemd. Het wordt steeds spannender en de hoogste trede op het podium lonkt evenals de mooie bekers. Dan komt de top 3, de derde plek is voor FCC Putten met 373 punten. De spanning stijgt verder en dan komt het verlossende antwoord van de speaker. De tweede plek is van FCV de Lochsprinters met 382 punten.

FCC de Vaart heeft dit kampioenschap geworden met 406 punten. Het podium en de ruimte ervoor kleurt geel, de feestvreugde is groot en de bekers worden in ontvangst genomen. Ze mogen zich een jaar lang de beste club van Nederland noemen.