Hardenberg

Wie helpt biljartvereniging aan nieuw onderkomen?

Door de redactie

Een noodkreet van biljartvereniging Boslust. De club biljarters zit over niet al te lange tijd zonder huisvesting. Voor veel van de 48 leden is het balletje stoten hun lust en hun leven. Met man en macht zoeken ze nu naar een nieuwe plek, zodat hun wekelijkse verzetje door kan blijven gaan.

Een deel van de leden is al lid sinds de oprichting van de biljartvereniging in 1997. Zoals de naam al doet vermoeden had de vereniging destijds een onderkomen op camping de Boslust in Rheeze. Vijf jaar geleden verhuisde de club naar een ruimte aan de Polenweg in Heemserveen. "Omdat de ruimte is verkocht, is deze niet meer beschikbaar voor onze biljartclub. Op 1 november moeten we eruit. Dan staan we eigenlijk met onze twee biljarttafels op straat", zegt voorzitter Albert Prins. "Dat is natuurlijk zonde, maar het is niet alleen het spelletje dat ons wordt ontnomen. De vereniging telt veel oudere mannen, waarvan zelfs twintig mannen boven de tachtig jaar. Het biljarten wordt dan meer en meer een sociaal gebeuren. Een hobby, een moment om naar uit te kijken. Het zou erg jammer zijn als dat stopt".

Oude loods

Om het biljarten toch voort te kunnen zetten, wil de voorzitter een oproep doen. "Wie wil en kan ons helpen aan een nieuw onderkomen? We zoeken voor een vriendelijke prijs een ruimte voor onze biljarttafels, wat meubilair en een groepje mannen. Dit kan een deel van een loods zijn, een oude kantine of een opgeknapte schuur. We hebben niet veel nodig".

Vanwege de leeftijd van de leden willen zij graag in de buurt blijven van hun oude stekkie. Daarom gaat de voorkeur uit naar een ruimte in de omgeving van Heemse.

De biljartvereniging gebruikt hun biljartzaal op dit moment zo'n drie doordeweekse avonden. Albert: "Het zou fijn zijn als de ruimte ook overdag beschikbaar is, zodat de leden de mogelijkheid hebben om te oefenen".

Twee biljarttafels

De nieuwe biljartzaal zal worden gevuld met twee biljarttafels en een aantal stoelen en tafels. "We zoeken een ruimte van zo'n zeventig vierkante meter, met toilet en een kleine ruimte voor opslag. Ook twee vertrekken voor elk één tafel zou een mogelijkheid kunnen zijn. Het zou verder mooi zijn als er parkeergelegenheid bij is voor acht tot tien auto's. We hopen van harte dat iemand ons kan helpen!", aldus de voorzitter.

Kunt u biljartvereniging Boslust helpen? Bel met voorzitter Albert Prins, tel. 0523-263625.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer