Hardenberg

Wethouder leest voor aan leerlingen

Door de redactie

De Hardenbergse wethouder Alwin te Rietstap las op donderdagochtend 10 oktober voor aan leerlingen van de openbare basisscholen 't Spectrum en Baalder. Het was min of meer de presentatie van het boek 'Beer Tad houdt het langer vol' van schrijver Eberhard Dijkhuis. In het gebouw van de Rabobank genoten ze zichtbaar en kregen ze ook een wijze les mee.

Gerjo Stegeman

De wijsheid over een circulaire economie staat in het boek centraal. De kinderen werd meegegeven hoe belangrijk het is zoveel mogelijk te hergebruiken. Het is tevens een wijze les voor volwassenen. De makers hopen dit ook met het boek via de kinderen over te brengen. Zij zijn immers de toekomst.

De voorlezende wethouder wist de leerlingen goed te betrekken bij het verhaal. Zo gaf hij aan zijn oude spijkerbroek niet weg te gooien, maar er gewoon de pijpen vanaf te knippen zodat deze als korte broek verder gedragen kan worden. Een aantal kinderen gaf aan dat ze zelf ook al heel duurzaam bezig zijn, net zoals hoofdrolspeler Beer in het boek dat ze meekregen.

Het boekje is in een oplage van tweeduizend stuks uitgegeven via het bedrijf Hibertad en kost tien euro. In de week van de circulaire economie, die start op 4 februari, is het de bedoeling dat ondernemers op elke Hardenbergse basisschool gaan voorlezen. De leerlingen van 't Spectrum en Baalder waren blij met de primeur.

(Foto: Onderwijsstichting Arcade ¿ Gerjo Stegeman)