Hardenberg

Wethouder Breukelman opent nieuwe winkel Het Streekhuus

Door de redactie

Wethouder Martijn Breukelman opende donderdag 7 mei de nieuwe winkel Het Streekhuus aan de Voorstraat in hartje Hardenberg. Onderneemster Henriette van Veldhuisen ontving bloemen van de wethouder en van centrumtrummanager Eduard Plate. De afgelopen maanden werd de winkel geheel verbouwd en het resultaat is een prachtige ruime zaak vol streekproducten.

"Het plan om deze winkel te beginnen ontstond vorig jaar", zegt Henriette. "De belangstelling voor producten uit de regio groeit en we hebben als streek heel veel te bieden. Van groenten, vlees en kaas tot chocolade en van zuivel tot aan lokaal gebrouwen bier".

Wethouder verrichtte de opening met een speciale schaar en werd daarbij geassisteerd door de kleindochter van Henriette, Hannah Dorgelo.

Nieuwe ondernemers hebben kansen

Martijn Breukelman gaf aan heel blij te zijn met de nieuwe winkel. "Het is fantastisch om te zien dat ondernemers ook nu kansen zien. Het Streekhuus is een prachtige winkel. Henriette bewijst dat er ook nu kansen zijn. Daarom werken samen met centrummanagement en Startershuis Doen om nieuwe ondernemers te ondersteunen". Hij riep nieuwe ondernemers daarom op zich te melden bij centrummanager Eduard Plate. Dan kunnen we samen aan de slag".

Namens centrummanagement overhandigde Eduard Plate ook bloemen. Hij vulde aan dat Het Streekhuus ook heel goed past bij de Voorstraat. "Dit is de straat met vernieuwende ondernemers en verrassende winkels. Het Streekhuus is hier een prachig voorbeeld van".

Verrassend ruime winkel

Er volgde een rondleiding door de verrassend ruime winkel vol met eten voor elke dag, hapjes en cadeau ideeën. "We hebben ook speciaal nieuwe producten ontwikkeld, zoals de Hardenbergse Kleppermik. Dat is een speciaal soort brood. En we hebben de Hardenbergse borrelballetjes. Ze zijn nu al heel populair, merken we".

Het assortiment in de winkel is een ware beleving, met chocolade, kaas, groenten, zuivel, bier, wijn, hazelnoten, beleg en nog veel meer uit de hele streek. "Alleen de koolzaadolie komt uit Groningen". De onderneemster is heel duidelijk: "Ik heb al een andere hele leuke onderneming. Maar met deze winkel maak ik een droom waar. En waarom zou je vlees duizenden kilometers laten reizen als je dat, en ook nog van hoge kwaliteit, hier in het Vechtdal zo beschikbaar hebt?"

"Streekproducten worden steeds belangrijker. Mensen staan er steeds meer bij stil waar hun eten en drinken vandaan komt", zegt Eduard Plate, "Deze winkel versterkt daarom de streekfunctie van Hardenberg".