Hardenberg

Wereldlichtjesdag Oud- Avereest 2018

Door de redactie

"Het ergste wat je als ouder kan overkomen is je kind verliezen. Helaas is dit ook bij ons gebeurd. Twee jaar geleden zijn wij ons dochtertje Jipp van 4 maanden oud verloren, plotseling werd ze bij ons vandaan gehaald. Een intens verdriet wat niet te beschrijven, niet uit te leggen is.... Een aantal maanden na het overlijden hoorden wij van Wereldlichtjesdag, een bijeenkomst waar men samen komt om stil te staan bij overleden kinderen. Heel verdrietig, maar o zo fijn, want of je kind recent overleden is of al jaren geleden, de pijn zal altijd blijven," vertelt Elles Timmer-Klinkenberg uit Balkbrug.

"Tijdens deze bijeenkomst mag het verdriet er zijn, hoeven we niets uit te leggen, tranen mogen vloeien. Kracht halen wij uit de verhalen die verteld worden, hoe mensen hun leven weer opgepakt hebben."

Dat is precies wat de werkgroep, bestaande uit 6 mensen die zelf een kind missen, wil bereiken met het organiseren van de wereldlichtjesdagbijeenkomst op zondag 9 december in de Reestkerk te Oud-Avereest. Mede door de locatie is de sfeer intiem. Er is ruimte voor een traan en een glimlach. Samenzijn met mensen die je niet kent, maar met wie je wel dezelfde gevoelens deelt, kan helpend zijn.

Om 18.30 uur begint de 'viering' waarin naar muziek geluisterd wordt, gedichten en verhalen voorgedragen worden en sfeerbeelden getoond. Al enkele jaren zingt Mike, broer van een overleden zusje, enkele liederen. Om 19.00 uur worden de kaarsen aangestoken en wereldwijd 'Precious child', het lied dat speciaal voor Wereldlichtjesdag geschreven is beluisterd. Dit jaar is het mogelijk bij binnenkomst de naam van het kind dat gemist wordt op een vlinder te noteren. Deze vlinders worden in een tak gehangen en krijgt een plekje voor in de ruimte.

Door dit samenzijn hopen we elkaar een lichtpuntje te bieden in deze donkere dagen, in deze 'feest'maand. Ook Elles zal dit jaar weer aanwezig zijn. " Hoe bijzonder is het dat ieder jaar, op de 2e zondag in december, om klokslag 19.00 uur wereldwijd kaarsjes worden aangestoken en dat onze lieve Jipp en alle andere kinderen op die manier herdacht worden! Nooit gedacht dat wij hierover zouden schrijven, want dit gebeurt toch immers altijd bij een ander!"

Bezoekers kunnen tot 1 december ook zelf muziek en teksten aandragen en -wanneer ze dat willen- de tekst zelf voordragen. Voor opgave van muziek of teksten of meer informatie: klarinanning@gmail.com of info@uitvaartverzorgingvechtdal.nl . Na de bijeenkomst, rond 19.15 uur is er de mogelijkheid om na te praten onder het genot van een kop koffie bij De Wheem, tegenover de Reestkerk.