Hardenberg

Wensweekend voor Edwin Egbers

Door de redactie

Edwin Egbers (45) uit Hardenberg is altijd een hard werkende man geweest die met veel plezier werkte als koerier bij Van Aalderen Twentyre. Maar twee jaar geleden gooide uitgezaaide slokdarmkanker zijn leven overhoop. Genezing is niet meer mogelijk. Schoonzus Moniek Tuin en vriendin van de familie Wendy Meesters willen iets voor Edwin en zijn gezin doen en regelden een verrassing.

"Het is lastig om langs de zijlijn mee moeten maken hoe dit gezin lijdt onder deze akelige rotziekte, want dat is het", zeggen Moniek en Wendy. "We wilden iets voor hen doen en zijn een wensdag gaan organiseren. We wilden dat Edwin, Petra, Tirza en Celine een weekendje weg konden en met hulp van de stichting Weg met kanker hebben ze een onbezorgde vakantie kunnen beleven op de Veluwe, in een mooi hotel midden in de bossen met alle luxe aanwezig".

Het weekendje op de Veluwe was maar een deel van de verrassing. Terwijl het gezin van het uitje genoot, werd hun woning in Hardenberg flink opgeknapt. "We hebben bedrijven benaderd om te vragen of zij belangeloos wilden meewerken aan onze wens. Tot onze verbazing is alles wat we wilden gelukt", aldus Wendy en Moniek. Zo konden de woonkamer, keuken en hal worden voorzien van een nieuwe laminaatvloer, staan er mooie potten voor het raam en leuke bloemen in huis en kreeg de slaapkamer van Celine een nieuwe vloer, behang, nieuw bed en leuke accessoires voor een achtjarige. Voor de nog nieuwe kamer van Tirza (10) kwamen er leuke accessoires als een Hollywoodspiegel en een leuk dekbedovertrek. Er werden zelfs fietsen geschonken waarmee de dames letterlijk en figuurlijk weer vooruit kunnen. Op zondag 8 november, toen het gezin terug was van de Veluwe en bijgekomen was van alle veranderingen in huis, werd het weekend afgesloten door gezellig samen pizza's te eten. "Wij dragen met deze actie een warm hart toe aan mijn zwager en zijn gezin zodat ze weten dat we er altijd zullen zijn voor hen", aldus Moniek en Wendy.