Hardenberg

Welpen vieren eeuwfeest met taart

Door de redactie

Scouting Dedemsvaart en scouting Stanley groep Hardenberg hebben op zaterdag 18 januari een taart aangeboden aan waarnemend burgemeester Jan Willem Wiggers. Dit deden zij in het kader van honderd jaar welpen.

Dit jaar bestaan de welpen, jongens en meisjes in de leeftijdsgroep van zeven tot elf jaar, honderd jaar in Nederland. In het hele land vieren de welpen dit jaar feest. Om het feestelijke jaar af te trappen, sloegen de twee scoutinggroepen hun handen ineen en verplaatsen ze de wekelijkse opkomst naar het centrum van Hardenberg. Daar moesten de kinderen honderd gekke, grappige en rare opdrachten uitvoeren tijdens een Crazy100. Aan het einde van de ochtend vertrokken zij naar het gemeentehuis om een taart aan te bieden aan burgemeester Jan Willem Wiggers.

Dubbel feest

Voor de welpen van Scouting Dedemsvaart is het dit jaar dubbel feest. Niet alleen vieren zij hun eigen eeuwfeest, ook vieren zij het 75-jarig bestaan van hun scoutingvereniging. Zo gaan ze vanuit Scouting Nederland een dagje naar Wildlands waar er een heus junglefestival plaatsvindt, wordt er een 'Junglebook of Records' georganiseerd en gaan ze mee op het jubileumkamp van Scouting Dedemsvaart. Dat dit een geslaagde aftrap was, bevestigden de welpen zelf. "Zonder dat ze elkaar kenden, gingen de kinderen heel goed met elkaar om. Iedereen was enthousiast. Het was een super leuke dag!" Vertelde Irma Kragt, welpenleiding van Scouting Dedemsvaart.

Welpen

De welpen zijn de grootste leeftijdsgroep van Scouting. In totaal zijn er bijna 30.000 welpen in Nederland, die elke week uitdagende activiteiten beleven tijdens de bijeenkomsten van Scouting. De welpen spelen in het junglethema, gebaseerd op het verhaal van het Jungleboek. Samen met spelfiguren Mowgli en Shanti beleven ze allerlei avonturen in de jungle. Welpen spelen bijvoorbeeld spannende bosspellen, oefenen met koken en doen creatieve programma's. Ook gaan de welpen op kamp, waar ze uitdagende spellen doen en veel leren.