Hardenberg

Weinig ondermijning geconstateerd in Twenterand

Door de redactie

De samenwerkende Twentse overheden hebben in de afgelopen week diverse acties en controles uitgevoerd om ondermijnende criminaliteit te voorkomen en te bestrijden. Ook in de gemeente Twenterand leidde deze 'Week tegen Ondermijning' tot enkele acties en vervolgonderzoek.

In een pand in Vriezenveen werden goederen gevonden die gebruikt kunnen worden voor de teelt van hennep. Deze goederen zijn in beslag genomen en vernietigd. De gemeente onderzoekt of er verdere bestuurlijke maatregelen kunnen en moeten worden genomen. In een ander pand in Vriezenveen werd geconstateerd dat er kamers werden verhuurd, maar dat pand niet voldeed aan de eisen van het bouwbesluit van 2012. Bij een derde Vriezenveense woning werden bouwkundige gebreken geconstateerd. Van een pand in Vroomshoop werd geconstateerd dat er sprake was van illegale bewoning en illegale verkoop van alcohol. Ook bleken er onvoldoende brandblusmiddelen aanwezig. De gemeente bekijkt nog welke bestuurlijke maatregelen er worden genomen.

Gedurende de week werd ook in veel horecagelegenheden gecontroleerd. In vrijwel alle gevallen bleken de ondernemers hun zaakjes op orde te hebben. De enige onvolkomenheid die werd geconstateerd was dat er bij één gelegenheid geen leiding aanwezig was.