Hardenberg

Weidevogelexpositie in Gelagkamer de Wheem

Door de redactie

Vanaf zondag 24 maart is er in de gelagkamer van de Wheem een nieuwe expositie te bezichtigen. Naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van de vereniging exposeert Weidevogelbescherming 'Avereest' met een klein gedeelte van haar collectie in de gelagkamer van bezoekerscentrum De Wheem.

Nu het broedseizoen is aangebroken is het een mooi moment om de weidevogels extra aandacht te geven en dit gebeurt met prachtige foto's van de weidevogelbescherming 'Avereest', die zich al 25 jaar inzet voor de weidevogels. De expositie laat onder andere foto's zien van de kievit en grutto, maar ook de boerenlandvogels zoals de patrijs en witte kwikstaart.

Bezoekerscentrum De Wheem is elke zondag geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Vanaf mei komt hier de zaterdagmiddag bij. Onze vrijwilligers verwelkomen je graag in de gezellige Gelagkamer om te genieten van de expositie en een lekkere kop koffie, thee of warme chocolademelk. Of met overheerlijke Reestdalkoek van vrijwilliger Willy Moes. De kids kunnen zich vermaken op de deel: spelen in de kinderhoek of de informatieve Dassenburcht bezoeken. Ook starten er bij De Wheem verschillende mooie wandelroutes door het Reestdal.