Hardenberg

Weidevogelbescherming viert 25-jarig bestaan

Door de redactie

Teus van den Bout volgt aan het eind van dit jaar Janny Spijkerman op als voorzitter van de Weidevogelbescherming Avereest. Dat werd zaterdag13 april bekendgemaakt tijdens de viering van het 25-jarig bestaan van de vereniging. Bij die gelegenheid werden de voorzitter, maar ook Bertus van Dijk, Dries de Bruin en Jan Uythof in de bloemetjes gezet als leden van het eerste uur.

Ter gelegenheid kwamen tientallen (oud)vogelbeschermers en hun partners naar de Fellowship of Acoustics om het zilveren jubileum te vieren. Aan de hand van een dia presentatie liet voorzitter Spijkerman de verschillende activiteiten van de afgelopen jaren de revue passeren. Aansluitend vertelde vrijwilliger van het eerste uur Jan Uythof het een en ander over het belang van het beschermen van de nesten van weidevogels, die drastisch in aantal verminderen doordat de nesten in toenemende mate worden geroofd. Hij gaf aan dat dat demotiverend werkt voor de vrijwilligers en riep op tot aanpassing van het beleid, zodat de weidevogels blijven bestaan. 'Weidevogelbescherming is prachtig werk om te doen, maar er moet iemand wezen die iets aan deze situatie doet anders hebben we over vijf jaar niets meer,' aldus Uythof.

Wethouder Alwin te Rietstap gaf aan dat biodiversiteit in de volle breedte aandacht heeft en beloofde zich met collega overheden en maatschappelijke partners nog dieper over deze specifieke kwestie te buigen/ Hij benadrukte echter ook dat het niet in een keer zal lukken om het roer om te gooien. 'Ga ondertussen verder met uw goede werk en veel succes de komende 25 jaar,' aldus de wethouder.