Hardenberg

Weet jij al wat je later worden wil?

Door de redactie

Leerlingen van de Doekesschool denken nu al na over wat ze later willen worden...Word je een brandweerman die elke brand kan blussen? Word je een schilder die de wereld kan gaan kleuren? Word je een dokter die je beter maken kan? Word je een agent die iedereen kan bekeuren? Of word je een kok die staat te roeren in een pan? Er zijn zoveel verschillende banen waar je uit kunt kiezen tegenwoordig. Sommige leerlingen op de basisschool hebben al wel een idee, terwijl anderen nog erg twijfelen of het nog niet weten.

In de komende weken staat deze vraag centraal bij de leerlingen op de Doekesschool in Hardenberg. Vanmorgen was de opening van het project 'Wat wil jij later worden?' en liepen er verschillende personen onder luid applaus van alle leerlingen over de loper de school binnen. Er waren ondermeer twee politieagenten, een brandweerman, een psycholoog, een trouwambtenaar, een tandartsassistente en ook wethouder Gitta Luiten had tijd in haar agenda weten vrij te maken. Na het ontvangst door de leerlingen gingen de gasten de verschillende klassen in en konden de leerlingen allerlei vragen stellen en elk kwartier kwam er een nieuwe gast in de klas die vragen beantwoordde over zijn of haar beroep.

De wereld om ons heen verandert in een sneltreinvaart. We geven nu onderwijs aan leerlingen voor beroepen waarvan we nu nog niet weten hoe die eruitzien. Leerkrachten staan voor de uitdaging om daaraan invulling te geven. Op de Doekesschool vinden ze het belangrijk dat leerlingen weten wat hen motiveert en drijft. Rondom het thema 'wat wil jij later worden?' gaan de leerlingen daarom in de komende drie weken op verschillende op onderzoek uit en worden de leerlingen uitgedaagd om creatief te denken. Het leren gebeurt niet enkel in de school, maar in samenwerking met ouders worden er ook verschillende excursies gemaakt zodat leerlingen het onderwijs op de Doekes daadwerkelijk beleven.