Ommen

Weer werkplekken in de bieb

Door de redactie

Vanaf maandag 6 juli zijn er weer werkplekken beschikbaar in de bibliotheek in Ommen. Wie zoekt naar concentratie, toegang tot alle mogelijke kennis en een goedwerkende pc met internet, vindt dat allemaal in de Bibliotheek. Om te studeren, online te oefenen of in alle rust een project uit te werken is de bieb voor veel mensen vanouds een perfecte plek. Ook dat was tot nu toe vanwege het coronavirus voorlopig verleden tijd.

Vanaf halverwege mei zijn de bibliotheken in de gemeente Ommen weer beperkt open. Lenen en terugbrengen van boeken is weer mogelijk. Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn veel andere voorzieningen nu nog gesloten. Vanaf maandag 6 juli zijn er weer werkplekken beschikbaar in de bibliotheken. In de vestiging Ommen kunnen bezoekers weer gebruikmaken van een pc met internetverbinding. Ook zijn er werkplekken voor bezoekers die hun eigen laptop meenemen.

Wie in de bibliotheek aan het werk wil, kan bij een medewerker een toegangsstrookje krijgen. Er zijn minder plekken beschikbaar, dus de plekken worden uitgegeven aan de eerste die zich meldt. De werkduur is in principe twee uur. Ze vragen bezoekers om de werkplekken na afloop te desinfecteren met de schoonmaakmiddelen die daarvoor klaarstaan.