Hardenberg

Weense klassiekers in De Voorveghter

Door de redactie

Als symfonieorkest voor Overijssel verzorgt het Orkest van het Oosten hoogwaardige klassieke muziek voor iedereen en brengt het mensen met elkaar én met muziek in verbinding. Op donderdag 21 maart komt het orkest naar De Voorveghter om het programma 'Weense Klassiekers' te spelen. Met solist Bert Langenkamp (trompet) in de hoofdrol. Om 19.15 uur verzorgt musicoloog Marcel Zwitser een inleiding.

Bert Langenkamp vertrok ooit met zijn trompet uit Overijssel en eindigde bij de wereldtop: het Koninklijk Concertgebouworkest. Nu keert hij even terug naar zijn geboortegrond voor een reeks concerten met het Orkest van het Oosten, met in zijn bagage het meest geliefde concert aller tijden: Haydns Trompetconcert. De aanstormende Italiaanse dirigent Leonardo Sini leidt het orkest in een programma met nóg twee onsterfelijke klassiekers: Mozart, Symfonie nr. 35; Haydn, Trompetconcert; Beethoven, Ouverture Prometheus; Schubert, Symfonie nr. 6.

Gebruik muziekapp Wolfgang

Tijdens Symfonie nr. 6 (27') van Schubert wordt de klassieke muziekapp Wolfgang aangeboden. Terwijl het orkest speelt, vertelt Wolfgang wat u, precies op dát moment, hoort en wat dit betekent. Wolfgang fungeert daardoor als een aanvulling op de programmatoelichting. U kunt de gratis WolfgangApp alvast downloaden in de App Store of Google Store of via: www.wolfgangapp.nl.

Inleiding

Musicoloog Marcel Zwitser verzorgt bij dit concert een inleiding. Aan de hand van beelden en muziekfragmenten vertelt hij verschillende wetenswaardigheden over het programma. Zo beschikt u over meer achtergrondkennis over de muziek waardoor u het concert met nog meer plezier zult beleven. De inleiding is gratis toegankelijk en begint om 19.15 uur in de foyer.

Kaarten

Kaarten zijn te bestellen via www.voorveghter.nl en 0523-280350 en zijn tijdens de openingstijden aan de theaterkassa verkrijgbaar. De kassa is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 14.00 uur en op donderdag tussen 19.00 en 20.00 uur. Tevens is de kassa een uur voor iedere voorstelling geopend.