Hardenberg

Week van de vrouw

Door de redactie

Van 4 tot en met 8 maart is er de Week van de Vrouw. Op maandag verrichtte zangeres Karlijn Luisman de Kick-off met het lied 'Vlieg met mij mee' in het LOC+ in Hardenberg. Daar is ook een tentoonstelling ingericht door studenten van het Alfa-College. 's Middags was er een heerlijke high tea bij Hibertad.

De hele week zijn er op verschillende plaatsen evenementen waaronder programmeren op dinsdagmiddag in het LOC en donderdagmorgen is er de mogelijkheid om een kijkje achter de schermen bij Weekblad De Toren te krijgen. Een meisjesmiddag, een bezoek aan een boerderij van 1 van de heldinnen van de Boerinnengroep en op verschillende dagen zijn er wandelingen met vrouwen.

Nog niet alle activiteiten zijn bekend want ook de raadsvrouwen zijn bezig een bijeenkomst te organiseren. Dus let op sociaal media en de Evenementen Agenda van de Toren. Als werkgroep is men enthousiast door het actief deelnemen en meedenken met de studenten van het Alfa-College onder leiding van Projectbureau Doen van Marjolein Brunink. Studenten van Vechtdalprojecten zijn druk bezig op verschillende manieren onder leiding van Natasja van Zanen.

En dan zijn er ook nog stagiaires van de Stuw die een gezellige en leerzame vrouwenavond organiseren in Slagharen bij Flow groepsactiviteiten. Op vrijdagmorgen is er een wandeling bij het AZC. Aanvang 10.00 uur. Iedereen is van harte welkom. Alice Cramer organiseert in Holtheme een kleinschalige wandeling met een kop koffie. Zij wil graag van tevoren weten hoeveel vrouwen er komen, 06-17785149. Deze week zijn de posters gemaakt door studenten van Vechtdalprojecten te zien die uitnodigen om #Heldinnen te ontmoeten tijdens het grote vrouwenfeest met eten, drinken en muziek op vrijdagavond van 18.00 uur tot 21.00 uur aan het Spindeplein 1. Tissue komt spelen. Na 8 maart zijn er ook nog activiteiten waaronder een MegaVrouwenMiddag op 16 maart in Bergentheim. De raadsvrouwen willen nog een lunch voor vrouwen organiseren in april. Dit alles om de bewustwording van de positie van vrouwen in de gemeente Hardenberg onder de aandacht te brengen.