Hardenberg

"Wederzijds respect is het belangrijkste"

Door de redactie

Zij is van de ambiance, hij vooral van het economische. Trijntje (61) en Gerard de Wagt (62) uit Dedemsvaart. Een ondernemersechtpaar dat volgend jaar het 40-jarig huwelijksjubileum hoopt te vieren en inmiddels al dertig jaar samenwerkt in de Corner. "Ik kan me niet voorstellen het werk zonder haar te doen. We zijn verschillend, maar ook aanvullend aan elkaar en juist daardoor een perfect team," meent Gerard.

Gezellig en intiem

Rond 1990 begonnen ze hun eetcafé in een pand boven het winkelcentrum aan de Marktstraat. Een aantal jaren later verhuisde de zaak naar een pand beneden en inmiddels is de Corner alweer heel wat jaartjes gevestigd aan de Julianastraat. De locaties veranderden, maar hun insteek van een gezellige, intieme en gemoedelijke horecagelegenheid bleef hetzelfde. Ze werkten er hard voor, kenden voorspoed en tegenslag, maar hebben desondanks nooit de moed verloren en doorgezet tot op de dag van vandaag. Ze staan samen in de keuken en aan de bar, maar hebben ook elk hun eigen taak.

"Ik was heel lang eigenlijk het fysieke gezicht van de Corner. Trijn werkte meer op de achtergrond en deed onder meer de administratie. En natuurlijk hebben we wel eens gebotst, maar uiteindelijk hebben we de vrede altijd weten te bewaren door wederzijds respect en het werk niet mee naar huis te nemen. Dat is heel belangrijk," meent Gerard.

Voetbalfans

Het grootste verschil tussen hem en 'zijn' Trijn noemt hij hun favoriete voetbalclubs. Daar waar hij juicht voor Feyenoord, heeft Ajax het hart van Trijn gestolen. De liefde die ze samen delen is naast de Corner en de voetbalsport ook de liefde voor dieren en het water. Als het even kan trekt het ondernemerspaar er samen op uit in zijn bootje. Gerard en Trijntje zijn weliswaar voorzichtig begonnen met het afbouwen van werk, hebben hun zaak overgedragen aan dochter Maria, maar zeggen de Corner voorlopig nog niet echt vaarwel en blijven actief in de horecagelegenheid.