Hardenberg

We zijn weer gestart!

Door de redactie

Dinsdag 2 februari werd in de persconferentie officieel bevestigd dat de basisscholen maandag 8 februari weer open zullen gaan. Maar dan wel met de nodige maatregelen. Dan beginnen de radertjes bij iedereen te werken... zijn we hier blij mee? ... hoe richten we de lokalen in? ... welke maatregelen zijn er?

"Allereerst is het goed om aan te geven dat we super trots zijn op alle leerlingen, ouders en collega's," zegt lo.co. Annita Post, "iedereen heeft zich er kranig doorheen geslagen. Vanaf de zomervakantie was het eigenlijk voor veel groepen al realiteit dat er regelmatig één of meer leerlingen online de lessen volgden omdat ze in quarantaine moesten. We zijn het online gaan omarmen als aanvulling. Dat we in december weer volledig online moesten gaan lesgeven of in de jongere groepen online of telefonisch contact moesten houden, was toch wel even slikken".

Zijn we nu dus blij dat we de leerlingen weer gewoon in de klas hebben?

Het antwoord hierop is "Ja! Maar..." het is ook wel spannend voor iedereen. Het werkt voor iedereen het fijnst wanneer we gewoon de leerlingen in school hebben. Maar we hebben ook te maken met alle maatregelen waar we ons aan moeten houden en dat is niet eenvoudig. Maar wat vooral heerst: schouders eronder en we gaan er weer voor! En toen was daar maandag 8 februari... Helemaal geen school, alles potdicht! Sneeuw en bevriezing maakte het onverantwoord om de weg op te gaan. Dus.. scholen dicht! De kinderen kregen wel opdrachten om buiten in/met sneeuw uit te voeren en de foto's te sturen ¿ hebben veel leuke foto's voorbij zien komen.

"Eindelijk, we kunnen weer! Ik ben er helemaal klaar voor," aldus Roelienke Zwols ¿ onderwijsassistent bij OBS Cantecleer, "mijn eigen gezichtskap geeft mij een veiliger gevoel, die gebruik ik trouw. Ik zit heel dicht bij de leerlingen om hen goed te kunnen ondersteunen, dus wat extra veiligheid is zeker geboden." Onderwijsassistenten als zijzelf zijn altijd een waardevolle toevoeging, maar nu nog extra. Ze ondersteunen bijvoorbeeld ook bij de pauzes. De leerlingen mogen alleen per groep naar buiten en dan zijn er dus extra handen op het plein nodig.

En wat vinden die leerlingen zelf?

Het overgrote deel van de leerlingen is blij weer naar school te kunnen, hoewel... "Ik wil vandaag eigenlijk ook nog wel gewoon vrij zijn om nog in de sneeuw te spelen," horen we meerdere kinderen zeggen. En wie zou dat nou niet willen? Maar in de lokalen van OBS Cantecleer heerst weer een warm geroezemoes van stemmen. Welkom terug allemaal!