Hardenberg

"We moeten echt open"

Door de redactie

"Het huidige coronabeleid werkt niet. Het virus ban je er helaas niet mee uit, maar de maatschappelijke en economische gevolgen zullen enorm zijn. We kunnen niet eeuwig in lockdown blijven. Dit is voor de gesloten bedrijven niet vol te houden. We moeten echt open op 2 maart en dat kan echt veilig", betoogde de eigenaar van Okay Fashion Dedemsvaarter Edward van Dijk onder meer in het tv-programma Hart van Nederland afgelopen week.

 

De eigenaar van 65 ketenwinkels, waaronder een in Dedemsvaart en stad Hardenberg, liet weten tot zijn grote verdriet vorige week bijna 100 mensen te hebben moeten ontslaan. En hij sloot niet uit dat dat er nog veel meer zullen worden als het beleid niet wordt aangepast. "Allemaal hardwerkende mensen, die kosten hebben gemaakt. Heel verdietig allemaal en er zullen nog duizenden ontslagen vallen als dit zo doorgaat. We moeten open", aldus Van Dijk.

 

Weinig hoopvol

De Dedemsvaarter poste zijn smeekbede ook op Internet, die meteen viral ging en in recordtijd maar liefst meer dan 300.000 keer werd bekeken en veel positieve reacties van met name mede-ondernemers opleverde.

 

In reactie op de smeekbede van Van Dijk ltoonde minister Hugo de Jonge in Hart van Nederland zich weinig hoopvol. "We kijken als kabinet natuurlijk altijd wat er wel kan, maar op basis van de cijfers ziet het er helaas nog niet goed uit", liet hij weten met woorden in die trant.