Hardenberg

"We houden van apart"

Door de redactie

"Wij houden wel van iets aparts", lacht Bernard Slofstra uit Dedemsvaart over zijn nieuwe in aanbouw zijnde woning in Plan Parcours in Dedemsvaart. Het wordt een zogenaamde u-villa van 180 m2 in een zeecontainer. De woning moet naar verwachting in juni dit jaar klaar zijn. In afwachting daarvan verblijft het gezin momenteel tijdelijk op een camping in de buurt. 

 

"We zijn al aantal jaren geleden gefascineerd geraakt door modulaire bouw en wilden graag zo duurzaam mogelijk bouwen. Na allerlei omzwervingen kwamen we in aanraking met zeecontainerWonen in Ommen. De eerste oriënterende gesprekken voelden meteen goed en al gauw kwamen we tot de conclusie dat dit iets is wat we willen. Een duurzaam gebouwde, betaalbare woning op een prachtige plek. Omdat het wonen in een zeecontainer geen traditionele bouw is, zaten er nog wel wat haken en ogen aan het hele plan, maar uiteindelijk kregen we afgelopen januari de vergunning van de gemeente", licht Slofstra toe, die de eerste en vooralsnog de enige in Dedemsvaart is, die in een zeecontainer gaat wonen.

 

Attractie

Het bouwproject is inmiddels in volle gang en de bouwers mogen zich verheugen op veel bekijks uit de buurt. "Wij, maar ook veel omwonenden zijn natuurlijk erg benieuwd naar het eindresultaat. Wij weten nu al dat het prachtig wordt. Met name aan de buitenkant zal niet te zien zijn dat het een zeecontainerwoning is. Aan de binnenkant willen we dat wel via de muren (deels) zichtbaar houden. Van één container willen we bijvoorbeeld ook het nummer permanent laten zien en het geribbelde plafond willen we intact houden", aldus Slofstra, die voor een groen dak heeft gekozen.

 

Beter klimaat

Bij ZeecontainerWoningen in Ommen worden betaalbare eenvoudige containerwoningen gebouwd maar ook luxueuze villa's en kantoorpanden. De basis van deze woningen is een simpele zeecontainer. Vanwege het gebruik van gerecyclede materialen dragen de panden bij tot een beter klimaat, meent het bedrijf. Meer weten over de mogelijkheden voor wonen in een zeecontainer kijk dan op ZeecontainerWoningen.nl