Hardenberg

Wat mag wel en wat mag niet bij Je Eigen Kraam

Door de redactie

OpKoers.nu laat in een brief aan het college van B en W van de gemeente Hardenberg weten dat ze vragen hebben met betrekking tot het pand 'Je Eigen Kraan' aan de Hessenweg 27 in Heemse

Voor het pand 1670 m2 groot, werd er in het verleden een vergunning geweigerd aan een supermarkt die zich hier wilde vestigen. Nu wordt er van alles te koop aangeboden in zowel de non-food als in de foodsector. Door particulieren maar ook door bedrijven. Enkele ondernemers in Hardenberg ervaren dit als oneerlijke concurrentie doordat vooral handelaren met een KVK nummer hier bepaalde lasten niet hoeven te betalen.

Om speculaties weg te nemen wil OpKoers.nu graag van het college van B en W weten of de verkoop/verhuur activiteiten voldoen aan de verleende vergunningen. Daarom is OpKoers.nu benieuwd waarvoor een vergunning is verleend en welke producten er mogen worden verkocht. Ook is OpKoers.nu benieuwd of de voorwaarden uit de vergunning wordt gehandhaafd en of er controle op is. Als er geen controle is zou OpKoers.nu graag willen weten of het college hiertoe bereid is.