Hardenberg

'Wat lief, al die kaartjes'

Door de redactie

Vorige week, woensdag 18 maart, deed het wijksteunpunt van het Zorgcentrum 't Welgelegen de volgende oproep op facebook: "Een lieve groet vanuit 't Welgelegen en een oproepje waarin we een beroep doen op de kracht van de saamhorigheid en social media: Met ingang van vandaag is ook ons Zorgcentrum 't Welgelegen dicht voor bezoek om onze bewoners te beschermen en een veilige omgeving te creëren. Dat houdt in dat onze bewoners tijdelijk geen bezoek kunnen ontvangen. Wat zou het mooi zijn als onze bewoners aandacht krijgen in welke vorm dan ook: een kaartje, een knutselwerkje, een tekening of een lieve groet. Laat je hart spreken, laat weten dat er aan ze gedacht wordt. Alles voor een glimlach op het gezicht van onze bewoners".

Het begon met het initiatief vanuit het Wijksteunpunt om een oproep te doen. Maar ook de andere tehuizen in Hardenberg deden een oproep en kregen veel reacties. "De reacties zijn geweldig. Er komen veel kaarten en kleurplaten binnen", laat wijksteunpuntcoördinator Bea Passies van 't Welgelegen weten.

"Bewoners waren blij verrast met deze vorm van aandacht, vooral de lieve woorden van de kinderen maakte hen emotioneel op een dankbare manier. 'Kaartjes voor de lieve opa`s en oma`s' staat op vele kaartjes. Ze fleuren de kamers op en op deze manier worden ze nog een beetje betrokken bij de samenleving. Reacties van de bewoners waren onder andere 'wat lief!' en 'oooh, wat mooi! Maar vooral aan de lach op iemands gezicht kun je zien dat het zeer gewaardeerd wordt. Wanneer we langskomen voor een praatje en mooie post meenemen is dat een hele welkome afleiding! Met de postronde gaat men langs alle bewoners. De reacties van de bewoners zijn onder andere 'we maken er het beste van' en 'het is wel heel erg stil'. Er is veel begrip. Als we er samen maar gezond uitkomen dat is het belangrijkste", aldus Bea.

Naast kaartjes en kleurplaten heeft het wijksteunpunt ervoor gezorgd dat elke bewoner een voorjaarsboeketje bloemen op de kamer heeft staan, een prijspuzzel (woordzoeker) en er is een zanger buiten geweest met muziek. "Een bloemetje op de kamer van elke bewoner; vele lieve prachtig kaartjes/kleurplaten rondgebracht op de afdelingen; een optreden buiten met gezellige liedjes; een doos chocolade van familie van een bewoonster voor al het personeel. Allemaal om ons (bewoners en personeel) een hart onder de riem te steken prachtig", laat het wijksteunpunt op facebook weten. Voor meer nieuws kijk op www.facebook.com/twelgelegen. En geeft u gehoor aan de oproep.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer