Hardenberg

Wat een snerttijd in Hardenberg!

Door de redactie

Jan Maarten Veurink, directeur van theater De Voorveghter, kijkt terug op het jaar 2020 en blikt vooruit op het jaar 2021.

"We leven als samenleving in een uitdagende tijd. Een tijd waarin we nog meer naar elkaar om moeten kijken. Het coronavirus is onder ons en zal ook nog wel een tijd onderdeel uit blijven maken van ons leven. Het was daarom prachtig om te zien hoeveel maatschappelijke initiatieven er afgelopen jaar in de gemeente Hardenberg zijn ontstaan in tijden van nood", aldus Jan Maarten Veurink.

In het ziekenhuis en in de verzorgingstehuizen werd met vereende kracht gewerkt om de noodzakelijke zorg te verlenen. Op scholen deden leerkrachten hun stinkende best om kinderen onderwijs te kunnen blijven geven. Lokale trainers deden hun best om de trainingen bij sportverenigingen door te laten gaan. Ondernemers probeerden op creatieve wijze hun mensen aan het werk te houden. Kerken bleven ondanks de fysieke afstand, toch dicht naast de mensen staan. Hardenbergse horecaondernemers toverden, ondanks de sluiting van hun restaurant, toch bij heel veel gezinnen een prachtig kerstdiner op tafel. En zo zijn er nog heel veel voorbeelden te noemen.

Hoe nu verder?

"'Samen' tot stilstand komen in maart was niet zo moeilijk. Gezamenlijk de vrijheden omarmen is veel lastiger, want het is verleidelijk naar een ander te kijken die voor jouw gevoel net dat beetje meer mag. Laten we afspreken niet op die manier te kijken en ons vooral blijven realiseren dat de coronacrisis een snerttijd is voor 'alle' Hardenbergers, jong en oud, en dat deze wereldwijde pandemie echt voor elk huishouden merkbaar is. Ik wens iedereen toe dat we er 'samen' het beste van maken en ik wens iedereen een gelukkig, cultureel, en bovenal gezond 2021!", eindigt Jan Maarten Veurink het gesprek.