Hardenberg

WARMING-UP:Zeeman leidt duel op de bodem van de voormalige Zuiderzee

Ingezonden

Op zondag 19 mei wordt de één na laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2018-2019 gespeeld. Trainer Arnoud Rouwenhorst reist die dag met zijn selectie en zijn staf naar Emmeloord. Op sportpark Ervenbos zal scheidsrechter Niels Zeeman om 14.00 uur het beginsignaal geven voor de wedstrijd tussen SC Emmeloord en SV Dedemsvaart.

Hoe toepasselijk is de naam 'Zeeman' voor dat duel op de bodem van de voormalige Zuiderzee?

Zondag 7 oktober 2018 ontmoetten beide clubs elkaar in de vroegere veenkolonie Dedemsvaart. Mede dankzij doelpunten van Dennis van Faassen en Mick Kuilder wonnen de in oranjeblauw gestoken "turfgravers" toen met 2-0 van de Emmeloorders.

Op dit moment bezet SC Emmeloord de 8e positie met 30 punten uit 24 wedstrijden. Dedemsvaart staat één plaatsje lager met 29 uit 24. Gaan de clubs misschien stuivertje wisselen? Zondag weten we meer!

Feestje

Een week later – zondag 26 mei – wordt het seizoen afgesloten met de thuiswedstrijd tegen Asser Boys. Na die wedstrijd wordt er nog een feestje gevierd op o.a. het dakterras met live muziek, barbecue en vermaak voor kinderen. Vanzelfsprekend zijn supporters daarbij ook van harte welkom.