Hardenberg

WARMING-UP: SV Dedemsvaart ontvangt SC Erica

Ingezonden

Halverwege de competitie is middenmoter SV Dedemsvaart de gastheer van SC Erica, de drager van de rode lantaarn. Het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Ronny Lemstra zal om 14.00 uur klinken en dan gaat het balletje weer rollen op sportpark de Boekweit.

Dedemsvaart staat op plaats acht met 16 punten uit elf wedstrijden. Die positie stemt weliswaar tot enige tevredenheid, maar de strijd is nog lang niet gestreden. Na de wedstrijd tegen SC Erica volgen nog een aantal pittige wedstrijden. Achtereenvolgens tegen de nummer 3 Heerde (uit), tegen de nummer 2 SV Dalfsen (thuis) en tegen de nummer 5 Rolder Boys (uit).

Het zit SC Erica dit seizoen nog niet mee. In dertien wedstrijden werden tot nu toe slechts drie punten verzameld, maar die punten werden wel gepakt in en tegen Beilen. Daar won Erica op 4 november met 0-1. Dat mag een goede prestatie worden genoemd.

SC Erica

De Drentenaren speelden van 2003 tot 2017 in de eerste klasse en pakten in die periode zeven periodetitels. In 2017 kwam een eind aan die mooie periode en volgde degradatie. In het seizoen 2017-2018 eindigde SC Erica in de eindrangschikking van de tweede klasse L op plaats acht. SV Dedemsvaart boekte in dat seizoen twee overwinningen tegen het team van toenmalig trainer Claus Boekweg. In Erica werd het 0-2 en op de Boekweit werd het 4-1.

Dit seizoen begon Dedemsvaart de competitie met de uitwedstrijd in Erica. Na een 1-2 ruststand werd het – na een spectaculair duel – uiteindelijk 3-4. Dat was een mooie opsteker na het vertrek van de spelers Ruben Klinkenberg, Noah Schuurman en Jim Veltmaat.

Een overwinning op eigen veld tegen het team van trainer Erik Sikkes zou voor de oranjeblauwen een mooie opstap zijn naar de komende zware duels.

Beautiful Sunday

Na de wedstrijd organiseert de activiteitencommissie een 'beautiful Sunday' in het clubhuis. Met het rad van fortuin en de zanger Jaap Bosch.

Het spreekt voor zich dat u zondag weer van harte welkom bent op sportpark de Boekweit.