Hardenberg

"WARMING-UP": SV Dedemsvaart hervat competitie zaterdagmiddag 19 januari

Ingezonden

In goed overleg is besloten om de wedstrijd tussen Rolder Boys en SV Dedemsvaart niet te spelen op zondag 20 januari, maar op zaterdagmiddag 19 januari.

Reden? De activiteitencommissie van SV Dedemsvaart had voor 19 januari een voetbalreisje inclusief een bezoek aan de wedstrijd van Schalke 04 tegen Wolfsburg geboekt, maar de DFB besloot die wedstrijd naar zondag 20 januari te verplaatsen.

Vele jaren speelde Rolder Boys – ooit de club van Johan Derksen – op 3e en 2e klasse niveau. In 2014 promoveerden de Boys naar de 1e klasse. Twee jaar later volgde degradatie naar de 2e klasse. In 2017 werd de eerste klasse opnieuw bereikt, maar na één seizoen volgde wederom degradatie.

De laatste wedstrijd voor de winterstop in en tegen Zuidwolde werd met 2-1 verloren.

Dedemsvaart wist de laatste wedstrijd voor de winterstop wel te winnen. Stadskanaal werd met een 5-3 verslagen.

Op dit moment bezet Rolder Boys de vijfde plaats met 18 punten uit 12 wedstrijden. Dedemsvaart staat op plaats 9 met 13 punten uit 10 wedstrijden.

Ambities

De huidige trainer Jan Korte vertrekt aan het eind van dit seizoen. Hij is bezig met zijn vierde seizoen bij Rolder Boys. Hij wordt opgevolgd door Kenny Koning, die nu nog jeugdtrainer is bij FC Emmen. Koning is momenteel bezig met de trainerscursus UEFA A. Hij hoopt dit voorjaar het diploma te halen. Daarmee wordt hij ook bevoegd om zelfstandig trainer te zijn van een eerste elftal in de eerste klasse. Dat past prima bij de ambitie van Rolder Boys om in de nabije toekomst een stabiele eerste klasser te worden. In de strijd om een plaats in de top van de ranglijst van 2L mag Rolder Boys eigenlijk geen punten laten liggen.

De ambitie van Dedemsvaart is om dit seizoen "gewoon" in het linker rijtje te eindigen. Met drie punten zou de ploeg van trainer Arnoud Rouwenhorst een goede stap in die richting kunnen zetten. Dinsdag 15 januari werd de oefenwedstrijd in Slagharen tegen EMMS met 0-2 gewonnen.

De wedstrijd op sportpark Boerbos in Rolde begint zaterdagmiddag om 14.00 uur en staat onder leiding van de heer H.M. Gerbrandy.