Hardenberg

Warming-up: Kan Dedemsvaart zich revancheren voor nederlaag?

Ingezonden

Met 10 punten meer dan FC Assen dat op promotie/degradatieplaats 12 staat, hoeft Dedemsvaart zich geen sportieve zorgen meer te maken. Een langer verblijf in de tweede klasse is veilig gesteld en daar mogen de oranjehemden best een beetje trots op zijn.

Met 29 uit 23 bezet Dedemsvaart op dit moment de 8e plaats. Het gat met nummer 7 (Germanicus) bedraagt negen punten.

Er zijn nog drie wedstrijden te gaan en dus nog negen punten te verdienen.

Zondag ontvangt het team van trainer Arnoud Rouwenhorst Lemelerveld op de Boekweit. Lemelerveld lijkt de strijd met SV Dalfsen om het kampioenschap verloren te hebben. Koploper Dalfsen heeft vier punten meer.

Als winnaar van de tweede periode is Lemelerveld al wel verzekerd van nacompetitie.

Zondag 25 november 2018 stond in Lemelerveld na 45 minuten een 2-2 stand op het scorebord. In de tweede helft liep Lemelerveld uit naar 7-2. Dat kwam mede omdat Dedemsvaart ruim een half uur met tien man moest spelen aangezien Patrick Pater met 2x geel van het veld was gestuurd.

Komende zondag kan Dedemsvaart zich revancheren voor die nederlaag. In Dalfsen zal men het scoreverloop op de Boekweit ongetwijfeld goed blijven volgen, want het is niet uitgesloten dat Dalfsen vandaag voor de derde achtereenvolgende keer een kampioenschap binnen gaat slepen. Een puike prestatie.

De wedstrijd op de Boekweit begint om 14.00 uur en staat onder leiding van de heer Albert Jan Benjamins.