Hardenberg

WARMING-UP: Driepunter is welkom bij SV Dedemsvaart

Ingezonden

Vorig seizoen werd de competitie afgesloten met een 3-1 zege op Valthermond. Voor debutant Dedemsvaart was het de 17e zege in het seizoen 2017-2018.

Na een 3-1 ruststand verloor Dedemsvaart zaterdagavond 3 november 2018 in Valthermond met 4-1. Het was toen de vierde achtereenvolgende nederlaag van de oranjehemden.

Op de laatste (zon)dag van maart kan Dedemsvaart zich voor die nederlaag revancheren. Trouwens niet alleen voor de nederlaag in Valthermond, maar ook voor de forse 5-0 nederlaag bij Beilen en de 1-5 nederlaag op het eigen sportpark tegen Rolder Boys. Van dergelijke resultaten wordt de aanhang niet echt vrolijk.

Tegenstander Valthermond verloor vorige week verrassend met 1-0 bij Zuidwolde en liet daarmee de kans liggen om naar plaats drie van de ranglijst te stijgen. Nu staat het team van trainer Albert Koops op plaats 6 met eenendertig punten uit 18 wedstrijden. Dedemsvaart heeft 26 punten uit achttien wedstrijden en staat op plaats 8. Vooralsnog een veilige plaats in de middenmoot, maar er moeten nog wel acht wedstrijden worden gespeeld. Een driepunter tegen Valthermond is dan ook meer dan welkom.

Promotie-/degradatieregeling

De nummers 12 en 13 van de noordelijke 2e klasse K en L spelen samen met de periodekampioenen van de 3e klasse A t/m D promotie-/degradatiewedstrijden voor twee plaatsen in de 2e klasse. Nummer 14 degradeert rechtstreeks naar de derde klasse van het zondagvoetbal.

De wedstrijd op de Boekweit begint om 14.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Wiecher Stoetman.