Hardenberg

WARMING-UP: Dedemsvaart op bezoek bij Zuidwolde

Ingezonden

(door Hans Heering)

De "Reestdalderby" tussen Zuidwolde en Dedemsvaart wordt zondag 3 februari gespeeld op sportpark Woltingeslag in Zuidwolde.

Als de omstandigheden het toelaten, dan zal scheidsrechter Sander Eisinga om 14.00 uur het beginsignaal geven.

In de noordelijke 2e klasse L staat Zuidwolde voorlaatste met tien punten uit twaalf wedstrijden. Dedemsvaart bezet plaats negen met dertien punten uit tien wedstrijden.

Vorig seizoen wist Dedemsvaart zowel het uit- als het thuisduel te winnen. Na een 2-1 achterstand bij rust, werd het op 22 oktober 2017 in Zuidwolde 2-3. De winnende Dedemsvaartse treffer viel in blessuretijd.

Op de Boekweit boekte Dedemsvaart op 25 maart 2018 een ruime 5-1 zege. De Dedemsvaartse doelpunten werden gescoord door Danny Kuiper (3x) en Noah Schuurman (2x). Beide spelers scoorden in het seizoen 2017-2018 maar liefst 21 keer. Schuurman komt dit seizoen uit voor hoofdklasser MSC Meppel. Danny Kuiper maakt gelukkig nog wel deel uit van de selectie van trainer Arnoud Rouwenhorst. De selectie van Dedemsvaart werd onlangs nog versterkt. De 29 jarige Özhan Kardag stopte in november 2018 bij IJVV en maakt het seizoen af bij SV Dedemsvaart.

Zuidwolde zal de punten graag in eigen huis willen houden, maar ook de oranjeblauwen kunnen de punten nog goed gebruiken om een stabiele positie in de middenmoot te bemachtigen.