Hardenberg

"WARMING-UP": Dedemsvaart gaat op bezoek bij Germanicus

Ingezonden

Germanicus leed afgelopen zondag de vierde nederlaag van dit seizoen. Het werd 4-0 in en tegen Beilen.

Dedemsvaart deed het beter al begon het op de Boekweit heel slecht tegen SC Stadskanaal. Na twintig tellen was het al 0-1. Dedemsvaart vocht zich terug in de wedstrijd en won uiteindelijk met 5-3. Een overwinning die veel voldoening gaf. Het was niet allemaal even fraai, maar de strijdlust was mooi om te zien en vergoedde veel.

Zaterdagavond gaat Dedemsvaart op bezoek bij Germanicus. De wedstrijd op sportpark de Pampert in Coevorden begint om 19.30 uur. De wedstrijd staat onder leiding van de heer R. Lemstra.

Vorig seizoen verloor Dedemsvaart beide duels tegen de mannen uit de Ganzenstad. Op 29 oktober werd het op de Boekweit 3-4. Ook in die wedstrijd toonden de oranjeblauwen veerkracht. Vlak na rust werd het 1-4, maar de hoofden werden niet in de schoot gelegd en Dedemsvaart kwam terug tot 3-4. Het werd wel de eerste nederlaag in de tweede klasse.

Een half jaar later was Germanicus in Coevorden ook een maatje te groot. Toen werd het 3-1 voor de thuisclub.

Germanicus staat momenteel op plaats 8 met 14 punten uit 10 wedstrijden (doelsaldo 15-20). Dedemsvaart staat een plaatsje lager met 13 punten uit tien wedstrijden en een doelsaldo van 20 voor en 26 tegen.

Met een overwinning op Germanicus maakt Dedemsvaart weer een stapje voorwaarts op de ranglijst. Die opgave is echter niet te onderschatten en zal weer veel inzet vragen van de jongens van trainer Arnoud Rouwenhorst.