Hardenberg

Wandelvoetbaltoernooi HHC Hardenberg & De Haere

Door de redactie

In mei van dit jaar zijn ze begonnen met z'n zevenen, maar inmiddels melden zich iedere woensdagmiddag al twintig(!) 60-plus voetballers voor de Oldstars Walking Football training op De Boshoek. Onder begeleiding van trainer/fysiotherapeut Piet Kampman hebben ze zich de regels en techniek in no-time eigen gemaakt. Hoogste tijd voor het echte werk: het eerste Oldstars Walking Football toernooi!

Supporters welkom

Dit HHC/De Haere toernooi is op woensdag 12 december a.s. van 13.30 tot 16.30 uur op De Boshoek. De organisatie is in handen van HHC-speler en trainer JO9-1 Pieter Hamhuis, als onderdeel van zijn afstuderen aan de opleiding Sport & Beweging bij Landstede. Pieter heeft verschillende wandelvoetbalclubs uitgenodigd inclusief oud-spelers van Heracles Almelo en PEC Zwolle. Supporters en belangstellenden zijn van harte welkom!

Liefde voor het spel

Het HHC/De Haere Oldstars toernooi is een mooie gelegenheid om een indruk te krijgen van wandelvoetbal. We zien bij veel clubs in de gemeente regelmatig fanatieke 60-plussers langs de velden staan, dus de liefde voor het spel is vaak onverminderd. Dus waarom stoppen? Blijven bewegen houdt je fit en vitaal en wandelvoetbal is hiervoor een prima manier. Het is voetballen zonder rennen, maar met alle (ont-)spanning van het spel. Het wordt gespeeld met 6 tegen 6 op een klein veld zonder daadwerkelijke keeper en lichamelijk contact is niet toegestaan. De kans op blessures is door dit alles een stuk kleiner. Twijfel je over je fysieke conditie? Dan kun je op verzoek altijd een screening door een fysiotherapeut laten doen. Maar in de praktijk hoeft een nieuwe knie of heup bijvoorbeeld geen belemmering te zijn voor een mooi potje wandelvoetbal.

Iets voor jou?

Nieuwsgierig geworden? Kom dan kijken bij het HHC/De Haere toernooi op 12 december a.s. of bij een training op woensdagmiddag van 16.00 tot 17.00 op De Boshoek. Voor meer informatie kun je ook mailen naar piet.kampman@de-haere.nl en ph.walkinghhc@gmail.com.