Hardenberg

Wandeling met gids in de Ommerschans

Door de redactie

Op zondagmiddag 26 mei kun je meewandelen met een gids door het mystieke Ommerschans. De start van de rondwandeling is om 14.30 uur bij de Veldzichthoeve aan de Balkerweg 80 in Ommerschans, waar een expositie is te zien over de geschiedenis van de Ommerschans.

Loop mee in de voetsporen van de kolonisten door het gebied dat nu op de nominatielijst staat voor Unesco WereldErfgoed en is voorgedragen als Europees Erfgoedlabel. De gids vertelt over de spannende schanstijd toen de wallen een verdedigingswerk waren. Maar ook wordt veel aandacht besteed aan de koloniën van de Maatschappij van Weldadigheid, waaronder de straf-en bedelaarskolonie Ommerschans en over de geschiedenis van het huidige Centrum voor Transculturele Psychiatrie (CTP) Veldzicht in Balkbrug die zijn oorsprong vindt in de kolonie Ommerschans. Na de wandeling is het mogelijk om het unieke Ommerschansspel aan te schaffen. Ook zijn diverse boeken over Ommerschans te koop.

De kosten voor de rondwandeling zijn zes euro per persoon, dit is inclusief koffie/thee. Er is geen gelegenheid om te pinnen. Vooraf aanmelden via info@ommerschans.nl of via 06-13629524. Parkeren kan bij het kanon naast de schanswal ter hoogte van de Veldzichthoeve.