Hardenberg

Wandelen door een Landschap in Stilte

Door de redactie

Op zondag 9 februari organiseert Landschap Overijssel een wandeling met als thema 'Landschap in Stilte'. De wandeling start om 13.30 uur bij bezoekerscentrum De Wheem aan de Oud Avereest in Balkbrug. De wandeling duurt ongeveer twee uur.

Willem Heijdeman

Stilte is een kostbaar iets, want waar is het nog echt stil om je heen? En wanneer nemen we de tijd om die stilte te horen? De natuurlijke leefomgeving van allerlei planten en dieren vormt voor ons vaak slechts een decor waar we ons onbewust doorheen bewegen. Veel van de stilte die het omringende landschap biedt en de rust die daar van uit gaat, gaat dan letterlijk aan ons voorbij. Iedereen die dit gevoel van rust wil ervaren, is welkom op 9 februari om 13.30 uur om samen met de gidsen van Landschap Overijssel mee te lopen.

De rust van het Reestdal

Tijdens deze zondagmiddag gaan we wandelen in stilte door het rustige Reestdal. Al wandelend wordt je hoofd 'leeg' en wordt de rust van de omgeving een deel van jezelf. Je zintuigen gaan meer open staan, nemen subtielere prikkels waar. Ritselende bladeren onder je voeten, de geuren van het bos prikkelen je neus. De wind streelt langs je wangen en in het spiegelende water zie je de eindeloze hemel. Stilte is helend, geeft rust en ook nieuwe energie. Neem die stilte uit het Reestdal met je mee en geniet lang na.

Deelname kost vijf euro per persoon, kinderen betalen 2,50 euro. Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas evenals donateurs van de andere Landschappen. Opgave is niet nodig.

Welkom bij De Wheem

Bezoekerscentrum De Wheem is op zondag 9 februari geopend vanaf 12.00 uur. Onze vrijwilligers verwelkomen je graag in de gezellige Gelagkamer om te genieten van een lekkere kop koffie, thee of warme chocolademelk met overheerlijke Reestdalkoek. De kids kunnen zich vermaken op de deel: spelen in de kinderhoek of de informatieve Dassenburcht bezoeken. Kijk voor meer informatie over activiteiten van Landschap Overijssel op www.landschapoverijssel.nl.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer