Twenterand

Walking Korfball bij Amicitia

Ingezonden

In het kader van Vriezenveen 650 jaar zijn er in de komende feestweek veel activiteiten. Op dinsdag 17 september wordt het Vjenne Heroes toernooi gehouden bij Amicitia. Sportverenigingen uit Vriezenveen spelen die avond tegen elkaar met voetbal en korfbal. Amicitia introduceert dan ook een nieuwe tak van het korfbalspelletje: Oldstars Walking Korfball.

Het is voor de korfballiefhebbers, maar ook andere sporters een kans om dit voor de eerste keer te zien. De competitie is in volle gang, dus wordt er naast het toernooi ook gewoon getraind door welpen, jeugd en de selectie van Amicitia. Het belooft een bijzondere en sportieve avond te worden. Het toernooi start om 18.00 uur met de jeugd.

OldStars Walking Korfball is geschikt voor oud-korfballers die gestopt zijn, maar ook voor senioren die nog nooit hebben gekorfbald maar nu wel op zoek zijn naar een gezonde en sportieve invulling van hun vrije tijd en gezelschap van gelijkgestemde leeftijdsgenoten. Deze korfbalvorm bindt de leeftijdsgroep van de senioren aan onze sport. Hiermee bieden verenigingen een extra aanbod voor zoveel mogelijk (potentiële) sporters. Maar ze bieden de doelgroep ook een platform om eenzaamheid tegen te gaan. OldStars Walking Korfball is een onderdeel van de maatschappelijke verantwoordelijkheid voor een gezonde samenlevingeven die wij met elkaar hebben.