Twenterand

VZ&PC voortvarend in thuis duel tegen HZC De Robben

Ingezonden

Een flinke meevaller voor Zwem en polo Club VZ&PC uit Vriezenveen in het thuisduel tegen het gerenommeerde Robben uit Hilversum. De ploeg uit Hilversum heeft een grote staat van dienst en had zich dit seizoen flink versterkt met een aantal ex eredivisie spelers. Dat was ook te zien op de ranglijst met een flink doelsaldo prijkte de ploeg tot vorige week aan de kop van de ranglijst maar leed vorige week de eerste nederlaag tegen Heerenveen, de ploeg waar de Vriezenveners volgende week op bezoek gaan.

Net als tegen het Friesse ORCA ging VZ&PC wervelend van start en had al een 4-0 voorsprong in het eerste part. Kevin Spit twee keer J.W. Goos en M. Bloemhof waren trefzeker. Ondanks het ver morsen van drie van de vier overtallen behield VZ&PC de voorsprong maar kwamen de Hilversummers steeds beter in hun spel met name hun cap no 6 had al laten zien niet voor niets met ruim dertig scores in de top van de scorelijst te staan, 6-3. Ook in de derde part kon Robben wel tot scoren komen maar wist VZ&PC nu wel gelijke tred te houden met het scoreverloop met name Tom Roelofsen twee keer op de midvoor en de gebroeders Sportel zorgden voor een 10-6 voorsprong, na zelfs een 11-7 voorsprong kon Robben nog tot 12-9 terugkomen.

In de beslissende laatste periode kroop de ploeg uit Hilversum naderbij, met name door de snelle tegen aanvallen en te profiteren van balverlies aan Vriezenveense zijde was het afronden van een overtal door Kevin Spit bij de stand 13-12 beslissend 14-12.

Een gok om nog iets te forceren liep voor Robben niet goed af en stelde Bart Sportel in staat om de goede teamprestatie meer glans te geven en een onverwachte maar zeer verdiende 15-12 zege te behalen. Setstanden, 4-0; 6-3; 12-9; 15-12.