Hardenberg

VWC te sterk voor SC Balkbrug

Door de redactie

Het wordt tijd dat sportclub Balkbrug punten gaat pakken in plaats van complimenten scoren. Goed, ze zijn pas halverwege. Nog geen man overboord en zoals het er naar uitziet is Aengwirden de gedoodverfde degradant. Om een riskant en ongewis nacompetitieavontuur te vermijden moet de ploeg van trainer Dik Runherd de ladder van 4A bestijgen.

Op naar de veilige plaats negen. Dit voornemen moest zondag 17 februari gestalte krijgen op 't Scheenveld in Munnekeburen, ten koste van middenmoter VWC (VOG-Westhoek-Combinatie).

Runherd kon niet positief berichten na afloop. "Terecht verloren op een knollenveld. Het is het oude liedje. Ik heb weinig scorende spelers. Als Lennart Baas en Patrick Bloemberg niet in de wedstrijd zitten, wordt het lastig voor ons. We creëren wel kansen, maar schieten ze niet binnen". Runherd moest shoppen in de lagere teams, omdat liefst vijf basisspelers geblesseerd waren, terwijl de snelle Freek Haveman ergens in Oostenrijk op de lange latten stond. Tot de rust hield Balkbrug het droog. Na de thee bracht Robert Bron de thuisclub op voorsprong. In de absolute slotfase pikte topscorer Jordi Krikke ook nog een goaltje mee, 2-0.