Hardenberg

VVD: wees solidair met ondernemers

Door de redactie

De VVD-fractie in Twenterand roept iedereen op solidair te zijn met de ondernemers, nu die financieel hard worden getroffen door maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus. De partij roept de gemeente Twenterand op ondernemers financieel tegemoet te komen.

De VVD spreekt van een rampscenario voor ondernemend Nederland: "Sinds afgelopen donderdag de maatregelen vanuit de Rijksoverheid in samenwerking met het RIVM van kracht zijn, zijn de gevolgen voor de economie aanzienlijk. Ondertussen worden de maatregelen steeds verder aangescherpt en dit zal de komende dagen nog steeds verder gaan. Hierdoor zijn bepaalde bedrijfstakken volledig tot stilstand gekomen. Ook in Twenterand is dit voor veel ondernemers nu al een ramp".

Door het ineens wegvallen van (bijna) de gehele inkomensstroom hebben ondernemers te maken met acute liquiditeitsproblemen. Daar komt bij dat in de afgelopen maand de diverse belastingaanslagen zoals OZB en toeristenbelasting bij ondernemers op de mat gevallen. De VVD roept overheid én maatschappij op de ondernemers te ondersteunen: "Het ondernemersbestand is cruciaal voor onze economie en ons bestaan. Ook daar moeten we als gehele samenleving solidair zijn en ons steentje bijdragen waar dat kan".

Uitstel van betaling

De VVD-fractie vindt dat de gemeente Twenterand de ondernemers financieel tegemoet moet komen, en vraagt het college om ondernemers uitstel van betaling te verlenen voor gemeentelijke belastingen totdat de situatie zich normaliseert. Verder vragen de liberalen het college welke maatregelen de gemeente nog meer kan nemen "om het bedrijfsleven te ondersteunen ten tijde van deze uitzonderlijke situatie". Daarbij maant de fractie het college tot spoed: "Gezien de ernst van de situatie kijken wij uit naar een spoedige beantwoording van deze acute vragen".