Twenterand

VV Den Ham boekt belangrijke zege

Door de redactie

VV Den Ham speelde zaterdag in Almelo een 'zespuntenduel' tegen rode lantaarndrager Oranje Nassau. Na negentig minuten voetballen in harde regen en harde wind ging Den Ham met de volle buit richting Den Ham.

Van meet af aan zette de Hammer ploeg druk op de tegenstander. Binnen enkele minuten resulteerde dat in afstandsschoten van Zorgdrager en Kuiper die geen doel troffen. In de 31e minuut kwam vanuit het niets Oranje Nassau op voorsprong. Een verdwaalde bal van ON kwam aan de uiterste rand van het strafschopgebied terecht. Door een stuit werd doelman Ekkel verrast waarna Semol Souhuwat de bal vanaf de achterlijn kon voorzetten. De bal werd vervolgens door Patrick Ponsteen teruggelegd op Ragnar Wolf die de 1-0 op het scorebord bracht. ON bleef dreigend maar wist niet meer te scoren. In de 45e minuut speelde Kevin Ruiterkamp zich aan de linker zijlijn vrij en gaf met links een voorzet. Gedragen door de wind verdween de bal over de inlopende Luuk Kuiper. Die bleef er echter in geloven en ging achter de bal aan, waarbij hij pardoes van de sokken werd gelopen door Sander Woudstra. De bal ging op de stip en met dat buitenkansje wist Kevin Ruiterkamp wel raad, 1-1.

Na rust begon het nog harder te regenen en ook de wind bleek nog harder over het veld te razen dan voor de thee. Van fatsoenlijk voetbal was eigenlijk geen sprake meer. Beide ploegen probeerden het wel, maar het was lastig onder deze omstandigheden iets fatsoenlijks op de mat te leggen. En op het moment dat het zonnetje voorzichtig begon door te breken en iedereen zich opmaakte voor het slotakkoord, lag opeens de 1-2 tegen de touwen. Een vrije bal van Joost Veurink werd bij de tweede paal op doel gekopt door Luuk Kuiper. Doelman ter Riet slaagde er niet in de bal onder controle te krijgen waarna het voor Rane Kootstra een makkie was om de 1-2 te scoren.

Hierna kreeg Den Ham nog enkele dotten van kansen, maar deze werden niet benut. Wel ON geloven in een beter resultaat en het probeerde uit alle macht op gelijke hoogte te komen. Geholpen door de harde wind ontstond er een waar slotoffensief in de laatste tien minuten. Hierbij groeide doelman Jeffrey Ekkel uit tot matchwinnaar van De Ham. Met reddingen in één tegen één situaties en op een paar knappe afstandsschoten hield hij Den Ham overeind. De enige keer dat hij wel werd gepasseerd haalde verdediger Marc Soepenberg de bal van de lijn, zodat Den Ham toch als overwinnaar van het veld stapte. Eindelijk zat het dus een keertje mee voor de Hammenaren.