Hardenberg

Vrouwen van Nu maken chocolaatjes bij de bakker

Door de redactie

De leden van Vrouwen van Nu, afdeling Balkbrug, hadden onlangs een bijzondere activiteit: ze gingen gevulde chocolaatjes maken bij bakkerij Oegema.

Ietwat onwennig volgden de dames de bakker (Jim Braat) naar zijn domein. Op zijn grote roestvrijstalen tafel zette de bakker vier schaaltjes met chocolade 'knoopjes' neer; puur, melk, wit en rosé. De laatste is vrij nieuw en hiermee gingen de dames aan het werk. De activiteit was zeer leerzaam: waarom chocoladeletters zo precies in het mooie goudkleurige doosje passen, weten de Vrouwen van Nu inmiddels en ook het maken van chocoladeflikken met korreltjes heeft geen geheimen meer voor de dames.

Na de pauze kreeg ieder een plastic vorm met 24 halve eitjes, die de dames vol lieten lopen met chocola. Het zorgde voor de nodige hilariteit; de chocola stroomde over de vorm en de vingers... heerlijk!

Na het vullen, en de chocola eruit laten lopen, ging de vorm de koeling in. Nadat de eitjes waren afgekoeld werd met de spuitzak de carnachevulling in de halve eitjes gespoten. Nadat de choclo opnieuw afgekoeld was, bleek het resultaat te bestaan uit prachtig glanzende halve eitjes. In cellofaanzakjes werd de 'oogst' uiteraard meegenomen naar huis. Al met al was het een heel gezellige en leerzame middag.