Hardenberg

Vrouwen van Nu

Door de redactie

Op 21 mei organiseert Vrouwen van Nu een gezellige avond schrijver en dichter Roelof Keen. U bent vanaf 19.30 uur van harte welkom in het Trefpunt aan de Meppelerweg te Balbrug.

Roelof werkt ook nog 'gewoon' bij Hendriks Metaalbewerking B.V. in Emmen. Hij heeft de bundel 'Dikke arms, kleine bienties' geschreven, waarin de lezer op een prachtige manier kennismaakt met deze doorzetter. Hij is lid van de Drentse schrijverskring Goeie Zin. Onder het pseudoniem S. Karremans schrijft Roelof Keen ook gedichten, die met regelmaat gepubliceerd worden in het tijdschrift Maandewark. Een nieuwe verhalenbundel is in de maak.

Biografie

Tiedens mien geboorte in 1964 bleek metien al dat er lichamelijk gezien iets niet in de haak was. Mien bienties waren veul te klein en de underkaant van mien rug was ok niet hielemaol in örder. Op mien veerde mus ik van de dokters naor revalidatiecentrum Lyndenstein in het Friese Beetsterzwaag. de mooie en vertouwde tied in mien geboortedörp Möppen was veurbij. Op de middelbare schoel bin ik in contact kommen met gehandicaptensport. Bij de club in Emmen bleek dat ik barste van het talent um hard te rieden met een racekarre. In vakjargon wordt dat 'wheelen' nuumt. Ik gruide oet tot ien van de betere atleten van de wereld en heb op de gekste plekken eremetaal wunnen. Niet allén eeuwige roem, maor mien plek in het sociale leven en de liefde van mien leven heb ik te danken an dizze sportieve periode oet mien leven. In mien familie wuur al regelmaotig schreven en ik had ok de drang um mien ervarings as topsporter en gehandicapt ventie op te schrieven. Dit resulteerde in november 2013 tot de oetgave van mien eerste boek, 'Dikke arms, kleine bienties'. Deurdat ik lid bin worden van de Drentse schrieversgroep Goeie Zin kreeg ik ok de smaak te pakken um gedichten te maken. Gedichten van een soort die nog niet zo veul maakt wordt in het Drents.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer