Hardenberg

Vrouwen Mariënberg vinden Sietse Telman zeer Attent

Door de redactie

Voorafgaand aan het gewonnen duel (2-0 winst) tegen de vrouwen van HHC Hardenberg verzamelden zaterdagochtend 9 november het vrolijke dameselftal zich bij de supermarkt van Mariënberg.

Het bonte en mooie gezelschap van trainer Martin Koggel, leider Lex Jaspers en assistent-scheidsrechter André Visser trok meteen alle aandacht van het vroege winkelend publiek naar

haar toe. Echter kwamen ze maar voor één man luisterend naar de naam Telman, Sietse Telman. Deze, altijd goedgemutste Banthumer, is al bijna een kwart eeuw trotse sponsor van de plaatselijke voetbalclub, wat huist op het Westerpark.Sinds enkele jaren is supermarkt Attent Telman ook nog eens de team-sponsor van het Vrouwen-elftal. Voor enige tijd terug taste Sietse wederom in zijn buidel.

Hij stak het enthousiaste damesteam in nieuwe polo's. Verder bood hij de dames allemaal een nieuwe voetbaltas aan. Dit allemaal moest natuurlijk voor het nageslacht en het roodzwarte archief bewaard blijven. Huisfotograaf Gerrit Heine legde zaterdag 9 november vervolgens alles vast op de gevoelige plaat. Ondanks de vrieskou poseerden de dames samen met hun gulle sponsor in de fraaie polo's met korte mouwen manmoedig voor de lens van Heine. Maar niet voordat Sietse was bedolven onder de nodige loftuigingen, een paar smakkers op zijn blozende wangen en het bosje bloemen. Na de plichtplegingen doken bijna alle dames snel de winkel in, op zoek naar een verlaat ontbijtje.