Twenterand

Vroomshoopse Boys niet voorbij stug ZAC

Ingezonden

Alle ingrediënten leken aanwezig voor een mooie voetbalmiddag op de Bosrand. Heerlijk voetbalweer, een goed bespeelbaar veld en prima veldspel en dito prestaties van de hoofdmacht van de Boys tijdens de afgelopen weken. Tegenstander promovendus ZAC uit Zwolle stond bij aanvang van dit duel twee punten onder de thuisploeg en had nog niet echt overtuigd.

De ervaren ZAC-trainer John Beijen had echter een strijdwijze bedacht, die het de Boys lastig moest maken. Vijf verdedigers achterop, een versterkt middenveld en twee spitsen was het concept. Dat werkte, want optisch was Boys weliswaar sterker, maar aanvallend kon het geen potten breken. Toen na elf minuten ZAC-aanvaller Robin Bastiaan profiteerde van een communicatiefout in de defensie van de Boys, liepen de blauw-gelen ook nog eens achter de feiten aan. ZAC timmerde de achterste linie dicht en schroomde niet om de bal over de zijlijn te knallen als dat nodig was. Niet mooi, wel effectief en de thuisformatie had daar zichtbaar moeite mee. Bram Hooijer, Jordy Harms, Jos Hutten en de broers Juliën en Jesper Derks kwamen met dreigende acties, maar ook niet meer dan dat. Het op de counter loerende ZAC leek in de 28ste minuut de score zelfs te verdubbelen. Boys-keeper René Kok was al gepasseerd, maar verdediger Robin Drenthen redde attent op de doellijn. In de 43ste minuut sloeg de niet versagende thuisploeg een bres in de hechte verdedigingslinie van de gasten. Juliën Derks gaf een afgemeten voorzet en Jos Hutten rondde van dichtbij beheerst af: 1-1.

Dat was een mooie opsteker op slag van rust en na de thee werd een offensief van Vroomshoopse Boys verwacht. Dat kwam er slechts ten dele, want er was weer vooral het nodige balbezit. Net als in de eerste helft leidde dit echter niet tot echte doelrijpe kansen. ZAC speelde weer het vertrouwde defensieve spelletje en hoopte bij omschakelmomenten op de ingevingen van de behendige en snelle aanvaller Saba Gwedelidze. Boys-doelman René Kok moest enkele keren handelend optreden bij zulke gevaarlijke uitvallen.

De thuisploeg voerde in de slotfase het tempo op en Jordy Harms had enkele keren een treffer op z'n voet. Dat wisten de verdedigend goed staande gasten te voorkomen. In de 74e minuut viel Ramon de Jong in voor Juliën Derks. In de 76ste minuut volgde de wissel van Bram Hooijer en Jelle Drees. De Jong was met een kopbal nog dichtbij de 2-1 en Drees zag in de 89ste minuut een uitstekend afstandsschot knap gepareerd worden door ZAC-keeper Puck Pool.

Zo eindigde deze meer spannende dan fraaie wedstrijd in een voor de thuisploeg toch wat teleurstellend 1-1 gelijkspel. Zaterdag wordt in Zwolle tegen Be Quick'28 gespeeld, dat samen met de Boys op een gedeelde zevende plaats op de ranglijst staat.