Hardenberg

Vrolijke circusdag voor kinderen in AZC's

Door de redactie

In de tijd van lockdown wist het Wolkentheater de kinderen in asielzoekerscentra (AZC's) op te vrolijken en te activeren met een serie online filmpjes onder de naam Circus-Doe-Maar-Mee. Deze zomer is de live versie van dit succesvolle programma te zien in AZC's door het hele land. Op vrijdag 14 augustus doet het circus om 16.00 uur het AZC in Hardenberg aan.

Ondanks versoepelde coronaregels leven de kinderen in AZC's eigenlijk nog steeds in een soort lockdown. De zomervakantie is een extra moeilijke periode: er is weinig afleiding en ze kunnen nergens naartoe. Juist daarom organiseert het Wolkentheater in augustus een grote circustournee langs dertig AZC's. In de interactieve open air voorstelling Circus-Doe-Maar-Mee worden spullen die te vinden zijn in elk huis, bijvoorbeeld sokken of theedoeken, omgetoverd tot circusrekwisieten voor verschillende jongleerscenes of goocheltrucs. Kinderen worden op deze manier geïnspireerd om het alledaagse leven op een creatieve en speelse manier te zien en thuis zelf ook circusje te gaan spelen. Wegens RIVM-maatregelen hebben deze voorstellingen een besloten karakter.

Gevluchte kunstenaars

De stichting Wolkentheater werd op Valentijnsdag 1993 opgericht door een aantal naar Nederland gevluchte kunstenaars uit voormalig Joegoslavië. Sindsdien speelt het gezelschap met passie, betrokkenheid en overtuiging voor vluchtelingenkinderen in AZC's. Vandaag de dag bestaat het Wolkentheater uit gediplomeerde theaterdocenten, erkende kunstenaars en andere gedreven mensen uit de theaterwereld. Meer over het Wolkentheater kunt u vinden u op www.wolkentheater.nl.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer